Otteluraportit/jutut

Otteluraportit/jutut 2016-2017

 

PaSu suuntaa nousukarsintaan - Vaaditaan kauden parasta peliä ja tahtotilan asettaminen huippuunsa

 

Kauden ensimmäisen turnauksen ovella kausiennakkoon kirjoitettiin mustaa valkoisella lupaus, joka meni näin: ”Tällä kaudella PaSu pelaa tosissaan.” Tulevana lauantaina 18.3.2017 on aika lunastaa tuo lupaus. Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue suuntaa Peräseinäjoen Ritolahallille nousukarsintaan, jossa panoksena on nousu 3. divisioonaan kaudelle 2017-2018.

 

Nousukarsintaan osallistuu neljä joukkuetta; Pallosuharit, Jalasjärven Jalas, SC Alajärvi sekä Jeppis FBC Pietarsaaresta. Pelin henki on yksinkertainen ja selkeä; lauantaina on oltava nousukarsinnan paras joukkue, sillä vain voitolla selvittää tiensä eteenpäin ja kahdella voitolla varmistaa paikan 3. divisioonassa. Lyhyesti sanottuna neljästä joukkueesta vain yksi pelaa ensi kaudella kolmosdivisioonaa.

 

Nousukarsinta alkaa kello 11:45, kun Jalas kohtaa Jeppis FBC:n. Tuosta ottelusta voittajan pelit jatkuvat myöhemmin päivällä ja häviäjä pelaa ensi kaudella 4. divisioonassa. Kello 13:15 räjähtää ja keltamusta aalto valtaa Ritolahallin! Pallosuharit astelee kaukaloon haastamaan kuluvalla kaudella 3. divisioonan häntäpäähän sijoittuneen SC Alajärven. Tuossa pelissä panokset ovat taivaissa ja Suharilauma pelaa täysillä, tarkasti ja tosissaan! Vain voittaja etenee ”finaaliin” ja häviäjä jatkaa pelejään 4. divisioonassa. Päivän viimeinen ottelu, nousukarsinnan finaali, vihelletään käyntiin kello 15:30, jolloin vastakkain ovat edellisten otteluiden voittajat. Finaalin voittaja pelaa ensi kaudella 3. divisioonassa.

 

Pallosuhareiden kausi oli sarjan osalta kaksijakoinen. Hyökkäyspeli oli tehokasta, mutta viisikkopelaaminen ailahteli suuresti ottelusta toiseen ja pallo kaivettiin omista pois turhan useasti. Nousukarsintaan mentäessä ei riitä, että kaukalossa on Pallosuhareiden hyökkäys ja puolustus, vaan kaukalossa on oltava viisikkona pelaava Pallosuharit. Taisteleva, raastava ja luovuttamaton Suharilauma.

 

Marraskuun 26. päivä Nurmon Qmax Arenalla pelatussa turnauksessa Pallosuharit osoitti taitonsa viisikkopelaamisen suhteen ja pelasi kauden parasta peliään: ”TeRi-ottelu oli PaSun tasapainoisin 45-minuuttinen tällä kaudella. Peli saatiin nopeasti oikeille raiteille, jokaisen Suharin taisteluilme oli kohdillaan ja hurmos sekä halu voittaa näkyi katsomoon saakka--”. Tälle kaudelle asetun tavoitteen saavuttamiseksi sekä pelin, että uhrautuvan taisteluasenteen on oltava vielä piirun verran korkeammalla tasolla nousukarsinnassa kuin sarjan parhaimmassa pelissä TeRiä vastaan marraskuulla. Varmaa kun on se, että ylimääräistä tilaa ei kentällä ole, eikä mitään saa eikä anneta ilmaiseksi.

 

Yks-ykkösten voittaminen, peittopeli, viimeistelytehokkuus ja pelinopeus ovat ne palikat, joilla Pallosuharit hoitaa itsensä ensimmäisestä pelistä finaalin kautta kolmosdivariin. Tarvitaan tahtoa, voimaa, tarkkuutta ja henkistä kanttia! Suharilauman astellessa Ritolahallille, jokainen pelaaja haluaa mennä kaukaloon antamaan kaikkensa.

 

Koska SC Alajärvi pelasi kuluneella kaudella kolmosdivisioonaa, ottelun ennakointi on hankalaa. Karsinnan panokset huomioon ottaen vastassa on kuitenkin joukkue, jonka kanssa on oltava hereillä alusta saakka. Ritolahallin kaukalon pienikokoisuus puolestaan tekee peittopelaamisesta äärettömän tärkeää. Tilaa saadessa on mahdollisuus laukoa vaarallisesti lähes joka puolelta, joten tilaa ei anneta.

 

Pallosuharit ovat luvanneet pelata tällä kaudella tosissaan. Jokainen pelaaja on näyttänyt pelaavan tosissaan. Katsomossa on huomattu keltamustan pelaavan tosissaan. Naiset näyttivät esimerkillään sarjanousun mallia. Nyt on miesten vuoro täydentää Keltamustaa kevättä. Ritolahallilla tullaan näkemään kovia otteluita, joista voittajana poistuu se joukkue, joka haluaa eniten voittaa. Se joukkue on keltamusta, se joukkue on Pallosuharit!

 

Kerää jengis mukaan ja suuntaa lauantaina 18.3.2017 Peräseinäjoen Ritolahallille viimeistään kello 13:15. Siellä PaSu pelaa tosissaan ja isoilla panoksilla. Nyt tarvitaan huutoa ja kannustusta. Nyt tarvitaan sen isoimman vaihteen antava kuudes kenttäpelaaja!

 

#Keltamustakevät #Kuudeskenttäpelaaja #TahtoTaisteluTehokkuusTarkkuus

 

Ottelutapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/1299074896807300/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1489348670729735

 

#33

----------------------------------------------------------------------------

Nautiskelun saldona kolme pistettä!

 

Viime lauantaina 4.3.2017 Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue suuntasi Laihian Monitoimitalolle kauden viimeiseen sarjaturnaukseen nautiskelemaan. Turnauksessa sattui ja tapahtui. Tikkejä silmäkulmaan, maalivahtina kenttäpelaaja, vanhaa kunnon mailaviidakkoa, ailahtelevaa puolustamista ja hukattuja maalipaikkoja. PaSun saldona Laihian turnauksesta oli voitto ja tasapeli eli kolme pistettä.

 

PaSu - MLT II 6-6

Ennen ottelua pukuhuone täyttyi iloisista Suhareista, jotka olivat selkeästi lähteneet pelaamaan pelaamisen ilosta. Edes se tosiseikka, että tolppien väliin jouduttiin asettamaan jokapaikan höylä Hietalan Kaitsu, ei saanut Suharilaumaaa mietteliääksi. Ja miksi olisi, kun Kaitsu on taitonsa todistanut useasti treeneissä ottamalla enemmän tai vähemmän hohdokkaita koppeja. Maalivahti Hietala saatteli joukkueen kaukaloon itsevarmoin elkein todeten: ”Kyllä me tää hoidetaan ku pakit hoitaa hommansa nii mun ei tartte edes torjua”.

 

Pallosuharit lähtivät otteluun kahdella hyökkäysketjulla ja viidellä pakilla. Iso kaukalo tuotti ottelun alussa jos jonkinlaista vaikeuksiin johtavaa hämmennystä. Vastustajan osatessa hyödyntää kaukalon antama tila, PaSu joutui pallokontrollin ottamisen sijaan vastaamaan MLT:n liikkeeseen juoksemalla. Arvatakin saattaa, jotta siinä juoksee helposti itsensä pihalle tilanne tilanteen jälkeen. Vaikeuksista huolimatta ottelu oli alusta asti tasainen. Paikkoja verkkojen heilutteluun oli paljon jo ensimmäisillä minuuteilla, mutta avausmaalia saatiin odottaa viidennelle minuutille, sillä ajassa 5:56 MLT iski ottelun avausmaalin. MLT:n avausmaali ei huolestuttanut sillä tiedettiin, jotta lukemat voisivat olla toisinpäin, jos vain laitettaisiin paikoista sisään.

 

Tasoitusmaalin hakeminen, johti hurjan näköiseen tilanteeseen. Kakkosketjun vasemmassa laidassa pelannut Joni Hietala joutui maalinedustalla vastustajan kyynärpään runnomaksi. Silmäkulmaan kunnon vekki ja suuntana Vaasan sairaala, jossa kauniit valkotakkiset enkelit taikoivat Hietalan silmäkulmaan katu-uskottavat tikit. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä. Hietalan paikan vasemmassa laidassa otti Ylä-Mikkola ja pakkina ottelun alun pelannut Veikkola siirtyi oikeaan laitaan. Pian tuon tilanteen jälkeen Pasu kuitenkin sai napsut kohdilleen. Kun ensimmäistä erää oli pelattu 10:37, Ylä-Mikkola karvasi pallon itselleen ja kuittasi ottelun tasoihin. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty vaan toiseen erään lähdettiin tasaisissa 1-1 lukemissa.

 

Toinen erä oli aivan yhtä tasainen kuin ensimmäinenkin. Maaleja nähtiin kuitenkin yksi enemmän. MLT II jatkoi maalitehtailuaan pelikellon näyttäessä 19:59 ja siirtyi ottelussa 1-2 johtoon. PaSun hyökkäykset tuottivat kerta toisensa jälkeen vaarallisia tilanteita vastustajan maalille, mutta viimeistely oli tehotonta. Kunnes erän loppupuolella ajassa 26:58 tutkapari Mavromihalis-Loukasmäki sai ne kuuluisat syötöt kohdilleen. Lousku tarjoili ja Ando tasoitti ottelun 2-2:een. Puoli minuuttia ennen erän päätöstä MLT II siirtyi jälleen johtoon ja viimeiseen erään lähdettiin takaa-ajoasemissa.

 

PaSu päätti lähteä viimeiseen erään nollaamaan MLT II:n vetopaikat isoilla peitoilla ja puolustaa syöttölinjat tarkasti pois. Ei se aivan niin helposti onnistunutkaan. Vain yhdeksän sekuntia erän alun jälkeen vastustaja karkasi kahden maalin johtoon PaSun syöttölinjojen peittämisen epäonnistuessa totaalisesti. Tuon maalin jälkeen peli alkoi siirtyä niillle raiteille, joille toisella erätauolla päätettiin ottelua siirtää. 32:02 kellossa ja tehokasta kautta pelaava Hautaniemi taikoi reikäpallon MLT II:n verkkoon. Lukemat 3-4:ään ja syöttöpiste Ylä-Mikkolalle. Harmillisesti vain 17 sekuntia Hautaniemen kavennuksen jälkeen Mailattomat iskivät itsensä jälleen kahden maalin johtoon. Tuon maalin jälkeen Suharilaumaan iski tehokkuuteen johtanut hyvänlaatuinen kiukku, että peli sai aivan uutta ryhtiä ja vastustajalta otettiin kaikki tila pois.

 

Ryhtiliikkeestä seurasi se, että seuraavista kolmesta maalista vastasi PaSu. Ensin kapteeni Hietala pysäytti kellon aikaan 33:02 kaventaen ottelun 4-5:een Loukasmäen syötöstä. Tasoitusmaali nähtiin ajassa 36:38 Andon laukoessa pallon maaliin. Kellossa 38:14 ja PaSu siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Ylä-Mikkolan näyttäessä jälleen karvaamisen mallia ryöstäen pallon itselleen ja karaten puolustajien välistä maalintekoon. Maalin jälkeinen vaihto oli kuitenkin myrkkyä Suhareille ja MLT II tasoitti ottelun lukemiin 6-6 vain 14 sekuntia Ylä-Mikkolan tekemän johtomaalin jälkeen ajassa 38:28. Vielä ottelun loppupuolella molemmilla joukkueilla oli paikkoja napata täysi pistepotti mukaansa, mutta tasainen vääntö päättyi tasalukemiin 6-6.

 

 

Ottelun tehomiehet: Ylä-Mikkola 2+1, Mavromihalis 2+0, Hautaniemi 1+0, Hietala V-M 1+0, Loukasmäki 0+2

 

 

Sisu - PaSu 6-10

 

Kauden viimeinen sarjapeli ja rennon letkeällä meiningillä kentälle. Meininki muuttui kuitenkin nopeasti totiseksi, sillä Sisu iski tiskiin kaksi salamamaalia kahteen minuuttiin ja 50 sekuntiin. Sisun toisen maalin jälkeen PaSun vaihtopenkki oli hiljainen kuin hautausmaa syysyönä. Jokainen pelaaja tiesi, että rennon letkeä meininki ei riitä vaan täytyy herätä ja löytää aivan joku muu vaihde. Parin hukatun maalauspaikan jälkeen Ando näytti joukkueelleen maalinteon mallia Rinteen Juhan tarjotessa syötön. Pikkuhiljaa PaSu sai otetta pelistä ja nappasi pallokontrollin itselleen. Tasoitusmaali nähtiin komean keskialueen katkosta alkaneen hyökkäyksen päätteeksi, kun ensimmäistä erää oli pelattu 6:41. Ylä-Mikkola siirsi pelivälineen Hautaniemelle, joka laukoi pallon komeasti peiton ohi aivan ylähyllylle. Ensimmäisen erän viimeinen maali syntyi ajassa 10:39 saman miehen lavasta kuin edellinenkin maali. Syötön Kimmon ottelun toiseen maalin tarjoili puolustaja Hautalahti.

 

Toista erää ehti kulua vajaat kolme minuuttia, kun Sisu nappasi pelikellon näyttäessä 17:50 puolustuspään tilanteesta kaksiminuuttisen jäähyn. Todella vaaralliseen tehokkuuteen yltänyt PaSun ylivoima päästettiin jälleen irti. Ylivoima jauhoi maltilla ja siirteli palloa hakien varmoja vetopaikkoja. Ajassa 18:27 maltillinen siirtely palkittiin hurjaan vireeseen yltäneen Hautaniemen löytäessä komealla syötöllä kapteeni Hietalan, joka laukoi pallon maaliin. Ottelu PaSulle 2-4. PaSun toisen erän hyvä ote pelistä sai kruununsa pelikellon pysähtyessä aikaan

23:19. Loukasmäki lähetti takuuvarmasti Sisun puolustuksen läpäisevän syötön kapteeni Hietalalle, joka laukoi ottelun toisen maalinsa ja PaSun viidennnen. Pieni särö PaSun täydellisesti kontrolloimaan toiseen erään tuli aivan erän loppupuolella, kun Sisu päästettiin kaventamaan lukemat 3-5:een.

 

Kolmannesta erästä muodostui todellinen maali-ilottelu Pasun iskiessä viidesti ja Sisun onnistuessa kolmesti. Kun erää oli pelattu kolme minuutti ja 12 sekuntia, Suharilauma oli latonut tulostaululle johtolukemat 3-7 Loukasmäen onnistuessa kahdesti. Syötön Louskun ottelun ensimmäiseen tarjosi Ylä-Mikkola ja toiseen tuttuun tapaan Mavromihalis. Sisu kaventeli lukemia 4-7:ään ajassa 36:18, mutta Pallosuharit kuittasivat maalin nopeasti. 36:59 pelattu, Loukasmäki toimittaa pallon maalille ja Ando siirtää ilmasta reikäpallon yli maaliviivan. Andolle ottelun toinen maali ja PaSulle ottelun kahdeksas. Muutaman minuutin hiljaisemman hetken ja melkolailla sekavan sähläilyn jälkeen Sisu kavensi lukemat 4-8:aan pelikellon pysähtyessä aikaan 42:41.

 

Muutaman ”joko nyt”-tilanteen jälkeen lopulta tuomittiin ottelun toinen jäähy. Tällä kertaa se tuli PaSulle, kun allekirjoittaneella meni kulmavääntö tunteisiin sen verran mukavasti, että vastustaja siirtyi edestä pois väärin ottein. Ottelua oli tuolloin pelattu 42:23. Sisu pyöritteli ylivoimaansa tovin ja lopulta, puoli minuuttia ennen jäähyn päättymistä, viivasta lähetetty laukaus painui ohi loistavasti läpi turnauksen torjuneen jokapaikan höylä Hietalan. Lukemat pelikellon näyttäessä 43:54 olivat 6-8.

 

Vielä oli kuitenkin minuutti ja kuusi sekuntia kauden viimeistä sarjaottelua jäljellä ja siinä kerkesi kaunistelemaan lukemia vielä kahdesti. Ensin Veikkola kuittasi jäähynsä siirtämällä Hautaniemen täydellisestä syötöstä pelivälineen Sisun verkkoon. Lukemat PaSulle 6-9 ja ottelua jäljellä 42 sekuntia. Ottelun viimeinen ja PaSun kymmenes maali nähtiin ajassa 44:35 Andon tarjoillessa Louskulle mahdollisuuden hattutemppuun ja Louskuhan teki mitä piti. Ottelu päättyi PaSun voittoon lukemin 6-10.

 

Alun vaikeuksien jälkeen PaSu sai pikkuhiljaa peliään oikeille raiteille. Jälleen kerran takaa-ajoasemasta nouseminen on merkki vahvasta taisteluhalusta ja luotosta omaan pelaamiseen. Puolustuspelaaminen ja lukuisten maalipaikkojen hukkaaminen jättivät kuitenkin paljon hampaankoloon tulevia koitoksia ajatellen.

 

Pallosuhareiden kausi ei kuitenkaan päättynyt Laihian Monitoimitalolla pelattuun turnaukseen. Kauden aikana saavutetut 13 voittoa, neljä tasapeliä sekä yksi tappio toivat PaSun pistesarakkeeseen 30 sarjapistettä. Tuo pistemäärä riitti tällä kaudella sarjan kakkospaikalle, joka toi mukanaan nousukarsijan paikan. Nousukarsinta pelataan 18.3.2017 Peräseinäjoen Ritolahallissa. Silloin PaSulla on mahdollisuus saavuttaa kaudelle asetettu tavoite, nousu kolmosdivariin! Nousukarsinnasta on luvassa ennakkoa myöhemmin.

 

Merkkaa kuitenkin jo nyt kalenteriin lauantain 18.3.2017 kohdalle ”PaSu pelaa isoilla panoksilla!” ja paikaksi Ritolahalli, sillä nyt tarvitaan kuudes kenttäpelaaja!

 

#33

 

----------------------------------------------------------

 

Kauden viimeisessä sarjaturnauksessa on lupa nautiskella

 

Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue suuntaa huomenna lauantaina 4.3. nelosdivisioonan päätösturnaukseen Laihialle. Suharilauma päästetään irti kello 13:00 kun vastaan asettuu MLT II. Kello 15:00 kohdataan Sisu. Edellisessä turnauksessa varmistuneen nousukarsijan paikan myötä päätösturnauksen henki on selvä, PaSu astelee kaukaloon nautiskelemaan ja pelaamaan rennosti omaa peliään. Vain ihme voi muuttaa sarjan sijoituksia sillä Konnat tarvitsevat vain 1 pisteen suoraan nousuun.

 

Lähdön hetkellä huomisaamuna Jousmäen bussiin astelee mukava määrä miehiä keltaisissa asuissaan, mutta pelikuntoisia tuossa porukassa on vain pari kenttää. Flunssa-aalto piinaa sen verran pahasti Suharilaumaa, jotta kentällä taistellaan hyvin siipirikkoisena vain kahden kentän voimin. Mielenkiintoista on nähdä onko torpedona kentällä kiitävä jokamiehen höylä pakannut pompomit mukaan ja kannustushuudot kuntoon..? Jokamiehen höylä parantelee vammojaan,että on karsintapeleissä sitten mahdollisimman kovassa tikissä.

 

PaSu - MLT II

PaSu starttaa päätösturnauksen kello 13:00, kun haastajaksi kaukaloon saapuu MLT II Seinäjoelta. Edellinen kohtaaminen oli tasaista vääntöä alusta loppuun, josta ei kuumia kaksinkamppailuja puuttunut. Tuossa kohtaamisessa PaSu nousi takaa tasoihin ja lopulta ohi ottelun viime hetkillä. Lauantaina väännetään varmasti aivan yhtä kovaa kuin edellisellä kerralla.

 

Voittoon vaaditaan nopeita kääntöjä ja varmaa pallokontrollia, sillä Mailattomat iskee tilaisuuden tullen vaarallisesti ja osaavat pitää pelivälineen itsellään. Löysäilyihin ja jarrutteluun ei ole varaa sarjan tasaiseen keskikastiin kuuluvaa hyvän päivän tullen tehokasta joukkuetta vastaan. Pitkän bussimatkan jälkeen jalat auki, lavat liekkeihin ja kaikki peliin!

 

Sisu - PaSu

Kellon lyödessä kolme keskiympyrässä ovat vastakkain Sisun ja Pasun sentterit. Aloitusvihellyksestä starttaa PaSun viimeinen sarjapeli kaudella 2016-2017. Tuosta pelistä nautiskellaan oikein kunnolla ja silkasta nautiskelemisen ilosta!

 

Edellisen kerran PaSu kohtasi Sisun kotiluolassaan joulukuussa. Nihkeän alun jälkeen Pallosuharit saivat hanat auki ja järjestivät kunnon maalijuhlat kotiyleisön riemuksi. Tälläkin kertaa Sisu lähtee otteluun selkeästi haastajana. Alusta asti on kuitenkin pelattava tarkasti ja taisteltava tosissaan, sillä ottelu ei ole ohi ennen kuin pelikellossa on täydet 45 minuuttia. Ei muuta kuin kaikki hanat auki!

 

Nousukarsijan paikan varmistuttua viimeisessä turnauksessa on lupa nauttia isosti puristelematta ja pelata silkasta pelaamisen ilosta. Mutta kuitenkin, tavoitteena Laihian turnauksessa on pelata tasapainoinen ja tehokas turnaus, jotta saadaan hyvä pohja parin viikon päässä häämöttävälle nousukarsinnalle.

 

Huomenna PaSu pelaa ja Jousmäki kuskaa!

#33

 

-------------------------------------------------------

Qmaxilta taskuun opettava kauden avaustappio sekä vakuuttava murskavoitto

Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue pelasi kauden toiseksi viimeisen turnauksen viime lauantaina 11.2.2017 Hyllykallion Qmax Areenalla. Vastaan asettuivat kivenkova kärkijoukkue Konnat sekä sarjajumbo SB Kauhajoki II. Ottelut olivat juuri odotetun kaltaisia, mutta valitettavasti Suharilauma lähti turnauksesta kotiin vain kaksi pistettä plakkarissa.

 

Konnat - PaSu 5-0

Kärkikamppailu. Runsaslukuinen yleisö. Sytyttävämpää komboa ei tällä kaudella ole kohdattu. PaSun valmistautuminen otteluun oli hyvä. Tiedettiin mitä vastaan tulee ja meininki turnausviikon treeneissä oli sen mukaista. Ottelun koittaessa pukukopissa oli aiempaa hiljaisempi ja hieman jopa jännittynyt Suharilauma. Olihan edessä sarjan isoin peli. Konnat olivat kuitenkin valmiimpia, taitavampia ja tehokkaampia.

 

Ensimmäisessä erässä PaSu jäi isosti jalkoihin eikä omaan peliin saatu juurikaan rytmiä. Konnat liikuttivat palloa tyylikkäästi jaellen isoja poikittaisyöttöjä, mutta Pallosuhareiden puolustus pysyi ihailtavasti kasassa kovasta paineesta huolimatta. Konnat veivät lähes jokaisen kaksinkamppailun nimiinsä. Kun puolustuspäässä hävittyihin kaksinkamppailuihin lisätään heikko maalinedustan suojaaminen, niin vastustajan tasoista joukkuetta vastaan takaiskut ovat lähes varmoja. Ensimmäiseen erään Konnat taikoi pallon neljästi PaSun verkkoon.

 

Erätauolla maalivahti SIltala herätteli joukkuetta toteamalla ”aletaas nyt ottamaan sitä maalinedustaa vähä paremmin”. Toisen erän alku oli vielä hankalaa ja pelirytmiin kiinni pääseminen ei oikein ottanut onnistuakseen. Pelikellon näyttäessä 19:49 Konnat iskivät pallon viidennen kerran PaSun nuottaan. Tuon maalin jälkeen Suharilauma alkoi pikkuhiljaa löytää aivan toisenlaista taistelutahtoa, isoja peittoja otettiin paljon ja vastustajalta otettiin ”tilaa” pois. Enempää takaiskuja toisessa erässä ei tullut.

 

Kolmanteen erään lähdettäessä päätettiin, että taistellaan isosti Suharimaisella ilmeellä loppuun saakka. Kahdella ketjulla ottelun viimeisen erän taistellut Suharilauma näytti taistelutahtonsa voimaa ja pääsi otteluun kiinni yhä enemmän ja enemmän loppua kohti. Hyviä hyökkäyksiä saatiin aikaan ja reikäpallo vietti aikaa kolmannessa erässä enemmän Konnien päädyssä kuin kahdessa aiemmassa yhteensä. Konnien puolustus piti kuitenkin maalinsa puhtaana. Toisessa päässä Siltala piti joukkueen taisteluilmettä yllä loistavilla kopeilla. PaSun tähtihetki viimeisessä erässä ja koko ottelussa oli viimeisessä erässä selvitetty alivoima. Suhareiden alivoimanelikot taistelivat suurella Suharisydämellä pitäen Konnien syöttölinjat kiinni ja vedot peitettiin ennen kuin ne pääsivät lähellekkään maalivahti Siltalaa. Tuo alivoima oli osoitus siitä miten vahvan ja merkityksekkään taistelutahdon Pallosuharit on löytänyt kuluvalla kaudella. Muutama hassu tilanne puolin ja toisin ottelussa saatiin vielä aikaiseksi, mutta pöytäkirjaan ei enempää merkintöjä kirjoitettu.

 

Lopputulos ei selittelyjä kaipaa, sillä vastustaja oli joka osa-alueella Pallosuhareita edellä. Konnat nappasivat ottelusta kaksi pistettä ja tukevan otteen suoran nousijan paikasta.

Viimeisessä turnauksessa Laihialla täytyy tapahtua jonkin sortin ihme, jotta Konnat sarjanousijan paikan menettäisivät, sillä he tarvitsevat enää vain yhden pisteen suoran nousun varmistamiseksi.

 

PaSu - SB Kauhajoki II 12-2

Konnia vastaan kärsityn tappion jälkeen katseet käännettiin otteluun SB Kauhajokea vastaan. Nappaamalla pisteen tai enemmän PaSu varmistaisi nousukarsijan paikan.

PaSu lähti otteluun hyvällä jalalla ja pallokontrolli napattiin heti alusta alkaen. Vastustaja oli aivan eri tasoa kuin edellisessä ottelussa, joten PaSun hyökkäyspeli pääsi jälleen loistamaan ja hienoja syöttöketjuja nähtiin jo ensimmäisessä erässä. Vain 1:42 pelattu ja Hautaniemi iski reikäpallon ensimmäisen kerran SB Kauhajoen verkkoon Savolan syötöstä. Harmittavasti Suharilauman puolustuspeli oli ottelun alussa hieman hukkateillä ja SB Kauhajoki II pääsi tasoittamaan ottelun ajassa 4:46. Erän lopussa koneet käynnistyivät kunnolla ja pallo pyöri pyörimistään kauhajokisten päädyssä. Maaleja ei kuitenkaan enempää nähty ja siirryttiin erätauolle.

 

Toiseen erään Pallosuharit lähtivät tekemään sitä minkä parhaiten osaavat; pelaamaan omaa peliä ja haastamaan rohkeasti. Se tuotti tulosta heti erän alussa pelikellon näyttäessä 15:51. Ando tarjoili ja Lousku siirsi pallon maaliin, ottelu Pasulle 2-1. Vaikka PaSu otti ottelun täydellisesti hallintaansa toisen erän alussa, niin Kauhajoki pääsi vielä kerran tasoittamaan ottelun harhasyötöstä 2-2:een. Tuon tasoitusmaalin jälkeen alkoikin sitten aikamoinen suharishow ja pallo löytyi viidesti kauhajokisten puolustaman maalin verkosta.

 

Pasun kolmannen maalin taikoi tuttu kaksikko, Ando syötti ja Lousku iski maalin. PaSun neljäs maali aiheutti vaihtopenkin kommenttien perusteella jonkin sortin ”moriensta pöytään” -ihmetystä. Raiski antoi puolustuspäästä syötön vasempaan laitaan allekirjoittaneelle Veikkolalle, jolla ei ollut, Kauhajoen puolustuksen tukkiessa syöttölinjat, muuta ratkaisua kuin nostaa maalin kulmalta pallo rystyllä takayläseen ohi Kauhajoen maalivahdin. Ottelu PaSulle 4-2. Kolmoskenttä heräsi todella tähän peliin, sillä Ylä-Mikkolan maalaamaan viidenteen maaliin syötön tarjosi oikea laituri Hautalahti. Sama mies oli asialla maalintekijänä PaSun kuudennessa maalissa kapteeni Hietalan tarjotessa reikäpallon lapaan. Puoli minuuttia kuudennesta maalista ja Hautaniemi kaunisteli tilastojaan Loukasmäen napatessa syöttöpisteen. Kahden erän jälkeen ottelu oli PaSun hyväksi lukemissa 7-2.

 

Viimeisessä erässä nähtiin vapautunut ja rento Suharilauma. Hymyä nähtiin sekä kentällä, että penkillä. Vain 15 sekuntia erää pelattu ja Hautaniemi laittoi hatut lentämään ottelun kolmannellaan. Syötön kahdeksanteen maaliin kirjasi puolustaja Toivola. Kului hieman yli minuutti edellisestä, kun Ando muistutti vastustajaa laukaisutaidostaan iskien tauluun PaSun yhdeksännen maalin. Syöttöpiste maalista kirjattiin kapteeni Hietalalle. Ottelua oli pelattu 37:40, kunnes PaSun vaarallisen tehokas ylivoima päästettiin jälleen irti. Paikkoja haettiin maltilla ja muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen Ando iski Loukasmäen syötöstä ajassa 39:25 pallon kymmenennen kerran Kauhajoen verkkoon. Läpi ottelun hanakasti onnistumista hakenut Savola onnistui lopulta pelikellon näyttäessä aikaa 42:55. kapteeni Hietala syötti reikäpallon Savolalle, joka laukoi pallon parhaalta

maalintekosektorilta napakasti aivan oikeaan yläkulmaan. Ottelu PaSulle jo 11-2. Vielä 17 sekuntia ennen ottelun loppua Loukasmäki päätti lähteä mukaan Hautaniemen aloittamiin hattutalkoisiin. Vähemmän yllättäen Ando tarjoili ja Lousku iski hattutemppuun oikeuttaman määrän täyteen sekä tulostaululle loppulukemat 12-2.

 

Konnia vastaan kärsityn tappion jälkeen Pallosuharit pelasivat ihailtavan vapautuneesti ja näyttivät kauden avaustappion jälkeen, jotta joukkue on vahva nousemaan takaisin jaloilleen. Voiton myötä saadut kaksi pistettä nostivat PaSun kuuden pisteen karkumatkalle sarjakolmosesta SC Laihiasta. Näin ollen PaSu saavutti kaudelle asetetun vähimmäistavoitteensa ja varmisti nousukarsijan paikan.

 

Ottelun tehomiehet: Hautaniemi 3+0, Loukasmäki 3+2, Mavromihalis 2+3, Hautalahti 1+1, Savola 1+1, Veikkola J. 1+0, Ylä-Mikkola 1+0, V-M Hietala 0+3, Raiski 0+1, Toivola 0+1

 

Seuraavan kerran Pallosuharit ovat liekeissä 4.3.2017 Laihialla pelattavassa kauden päästösturnauksessa. Silloin vastassa aina kovan vastuksen antava MLT II sekä yllätysvalmis Seinäjoen SiSu. Ennakkoa luvassa lähempänä otteluita.

 

Kevättä kohti mennään ja PaSulla on vielä paljon voitettavana. Pysy kuulolla!

 

#33

-------------------------------------------------------------

 

Qmaxilla jaossa kauden tärkeimmät pisteet!

 

Tulevana lauantaina 11.2. Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue pelaa kauden toiseksi viimeisen turnauksen Hyllykallion Qmax Areenalla. PaSun kanssa kaukaloon astelee sarjakärki Konnat sekä sarjajumbo SB Kauhajoki II.

Tilanne sarjataulukossa on edelleen kutkuttavan jännittävä, sillä PaSu on tällä hetkellä nousukarsijan paikalla vain pisteen Konnia jäljessä.

 

PaSu lähtee taistelemaan Qmaxille kauden kahdeksanteen turnaukseen täydellä kokoonpanolla. Sivussa on vain loukkaantuneiden listalla oleva nuorempi Veikkola. Loppukautta kohti ilmassa leijui toive, että tappavan vaarallisella laukauksen omaava sekä isosti koko taidollaan raastava #17 Jari-Matti Veikkola palaisi puolustuspäähän isojen otteluiden koittaessa. Polvivamman kuntoutus pitää kuitenkin ”Jipen” pelipaidan kaapissa ja miehen katsomossa kauden loppuun saakka.

 

Konnat - PaSu

Edellinen kohtaaminen kauden ensimmäisessä turnauksessa päättyi pistejakoon lukemin 3-3. Kausi on edennyt pitkälle ja molemmat joukkueet ovat parantaneet otteitaan. Tasaisuus ja hohdokas yksilötaito nostavat kuitenkin kotikentällään pelaavat Konnat ennakkosuosikeiksi. Kovien haasteiden edessä syttyvälle PaSulle haastajan asema kyllä kelpaa.

 

Nyt jos koskaan vaaditaan taisteluilmettä alusta asti sekä tarkkaa ja tasapainoista viisikkopelaamista. Sekä sitä kuuluisaa nälkää, sillä Konnia vastaan taistellaan kauden isoimmasta pistesaaliista ja piikkipaikasta. Oikeastaan, ainoastaan voitto riittää PaSulle sillä hurjasti maaleja mättäneen ja tuhoja tehneen Konnien ohi pääsee vain voittamalla keskinäinen kamppailu.

Kaukalossa nähdään kahden onnistumisilla elävän joukkueen kohtaaminen. Iso kysymys ottelun kääntymisen kannalta on halu voittaa jokainen tilanne omille ja sitä kautta sytyttää omaa joukkuetta liekkeihin. Lauantaina ei ole varaa tuhlailuun eikä miettimiseen. Kaiken on oltava kunnossa kello 15:00, kun lupa taistella annetaan. Silloin pelissä on kaikki, mitä Pallosuhareilla on annettavana.

 

PaSu - SB Kauhajoki II

Viimeksi Alavuden turnauksessa marraskuulla kohdattu SB Kauhajoki II haastaa PaSun kello 17:00. Sarjajumbon paikalle jämähtäneen SB Kauhajoen kausi on ollut hankala ja he pelaavatkin tärkeistä pisteistä kauden kahdessa viimeisessä turnauksessa.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtevän PaSun on napattava ottelun tahtipuikko haltuunsa nopeasti, sillä Kauhajoki kykenee haastamaan vahvojakin joukkueita tilaisuuden tarjoutuessa. Edellisessä kohtaamisessa SB Kauhajoki II rankaisi PaSua armotta omista virheistä ja

huolimattomasta pelaamisesta. Kauhajoen rosterista löytyy vaarallisia laukojia sekä paljon nopeutta, jotka on pidettävä kurissa hallitsemalla pelivälinettä.

Kauden tärkeimpien pisteiden ollessa jaossa, ei ole varaa jarrutella tai olla huolimaton. On pelattava rennosti täysillä ja annettava jokaikinen pisara itsestä joukkueelle.

 

Otahan lauantaina suunnaksi Hyllykallion Qmax Areena kello 15:00 ja/tai 17:00 ja lähde katsomaan mitä tarkoittaa, kun pelataan isoista pisteistä! Pallosuharit ovat valmiina, nyt on aika raastaa, taistella ja pistää kaikki peliin!

#33

------------------------------------------------

Taisteluvoitoilla täyspotti – Paljon hyvää ja hieman lammastelua

Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue jatkoi kauttaan viime lauantaina 28.1.2017 Lapuan Urheilutalolla. Turnauksessa kohdattiin TeRi ja SC Alavus. Ottelut olivat juuri niin vaiherikkaita kuin ennakoitiin; kuumia vääntöjä nähtiin kaukalon joka suunnalla ja maaleja mätettiin paljon.

Ottelut jättivät kuitenkin paljon jossiteltavaa ja PaSun on tehtävä isosti töitä, jotta peli parantuisi vielä loppukautta kohti.

 

PaSu - TeRi 8-5

Edellinen kohtaaminen Teriä vastaan oli tasaista vääntöä alusta asti. Silloin PaSu kaivoi ottelusta voiton lukemin 3-1. Tällä kertaa ottelu noudatti samaa tasaisen vääntämisen kaavaa, mutta lopulta maaleja nähtiin enemmän.

 

Teuvalaiset iskivät juuri niin kovaa kuin odotettiinkin. PaSu joutui ottelun alusta asti tekemään täydellä viisikolla töitä päästäkseen ”omista pois”. TeRin korkea karvaus antoi mahdollisuuksia vastaiskuille ja ottelun ensimmäisten minuuttien aikana kirmattiin lujaa päädystä toiseen. Maalinteon aloitti kuitenkin TeRi pelikellon lyödessä 4:40. Tässä vaiheessa tarvittiin pieni herättely vaihtopenkillä, jotta saataisiin palloa nopeammin liikkeelle ja päästäisiin tosissaan kokeilemaan vastustajan puolustusta. Kuuden minuutin ja kuuden sekunnin pelin jälkeen kovassa iskussa oleva Ylä-Mikkola tarjoili pelivälineen laituritoveri Savolan lapaan sellaisella menestyksellä, että ottelu oli laukauksen jälkeen tasatlanteessa 1-1. Sama vauhdikas seikkailu päädystä päätyyn jatkui PaSun tasoitusmaalin jälkeen, kunnes ajassa 10:53 tuttu kaksikko Mavromihalis-Loukasmäki näytti maalinteon mallia vieden Pallosuharit 2-1 johtoon. Maalintekijänä Loukasmäki ja syöttäjänä Mavromihalis. Johtomaalin jälkeen Pasu pääsi hetkellisesti hyvin palloon kiinni ja hallitsi pelivälinettä maalin arvoisesti. Vain 51 sekuntia johtomaalista Hautaniemi räväytti Savolan syötöstä PaSun kolmannen maalin. Vielä erän lopussa TeRi kavensi taululle 3-2 lukemat, joten erätauolle lähdettiin PaSun niukassa johdossa.

 

Erätauolla pistettiin ensimmäistä erää pakettiin ja todettiin, että nopeammin pitää päästä omista pois antamalla puolustukselle paljon hyviä avausmahdollisuuksia. Erän alku näytti hyvältä ja pallo liikkui hyvin puolustuspäästä hyökkäyspäähän. Samanlaista seikkailua pelaaminen silti oli ja selkeää hallintaa ei ollut kummallakaan joukkueella. Kovasti tasoitusmaalia jahdanutta TeRiä ei kuitenkaan päästetty vaarallisille maalintekopaikoille. Toista erää pelattiin maalittomasti kuusi minuuttia ja 43 sekuntia, kunnes taululla komeilivat lukemat 4-2 Hautaniemen sooloilun päätteeksi. Teuvalaiset iskivät 4-3 kavennusmaalin nopeasti ja ottelu säilyi edelleen äärimmäisen tasaisena kahden isolla lapiolla töitä tekevän joukkueen voitontahtoisena raastamisena. 4-3 maalin jälkeen PaSu alkoi löytää tosissaan suharimaista taisteluilmettään ja raastoi kaksinkamppailuissa isoja voittoja. Pelikellon näyttäessä 27:01 Ando tarjoili totutun kauniilla tavalla pelivälineen Louskulle, joka siirsi varmasti reikäpallon verkkoon. Ottelu PaSulle 5-3. Karkumatkalle teuvalaiset eivät kuitenkaan Pallosuhareita vielä toisen erän lopussa päästäneet vaan iskivät 5-4 kavennuksen 23 sekuntia ennen erän loppua.

 

”Ei oo mitää hätää ku ruvetaan vaan tekeen paikoista maaleja”. Tuo oli erätauolla moneen kertaan toistettu lause, joka antoi jokaiselle Suharille lisävirtaa taistella tasaisesta ottelusta tärkeät pisteet Töysään. Puolustajan tontilla loistavasti raatanut Toivola päätti sitten näyttää, miten niitä maaleja tehdään. Kaksinkamppailuvoitto, tossua toisen eteen nopea käyttö kapteenilla ja pitkällä kantilla keskialueelta pallo aivan yläpömpeliin. Maila kattoa kohti ja maukkaat tuuletukset kiitoksena runsaslukuisen PaSu-fanijoukon korvia huumaavista suosionosoituksista. Toivolan laukoman 6-4 maalin jälkeen PaSu kirmasi karkumatkalle lähettämällä pallon vielä kahdesti kolmannen erän ensimmäisen kolmen minuutin aikana TeRin puolustaman maalin perukoille. 31:13 pelattu ja Rinteen Juha laukoi Hautaniemen tarjoilusta PaSun seitsemännen maalin. Pelikellon lyödessä 33:00 Ando niittasi PaSun kahdeksannen maalin Loukasmäen syötöstä. PaSun karatessa 8-4 johtoon, maalitehtailu hiljeni ja peli jatkui edelleen viihdyttävänä vääntönä. TeRi sai vielä pelijuonesta kiinni PaSun hieman jopa hiljentäessä tempoa. Avauspeli muuttui vaikeaksi, mutta TeRi pidettiin aisoissa 8-5 kavennusmaalia lukuunottamatta.

 

PaSulla oli vaikeuksia TeRin vahvan karvauksen alla, mutta taistelutahdolla korvattu pallokontrollin puute sekä TeRin puolustuspään virheiden tehokas hyödyntäminen auttoivat Suharilaumaa nappaamaan voiton. Kaikenkaikkiaan ottelu oli kuitenkin nousujohteinen ja Pallosuharit löysivät tehokkuuden juuri silloin, kun sitä tarvittiin. Runsasmaalista 8-5 voittoon päättynyttä kamppailua voidaankin kuvailla isoksi taisteluvoitoksi.

 

Ottelussa tehoille: Savola 1+1, Loukasmäki 2+1, Hautaniemi 2+1, Toivola 1+0, Rinne 1+0, Mavromihalis 1+2, Ylä-Mikkola 0+1

 

 

PaSu - SC Alavus 7-5

Kaksi erää PaSun näytöstä, yksi erä järkyttävää katastrofaalisen kaltaista sekoilua. Suharilauma nappasi tahtipuikon haltuunsa heti aloitusvihellyksestä ja ylivoimainen hallinta jatkuikin aina kahden erän ajan. Viimeisessä erässä kaukalossa oli suharilauman sijasta lammaslauma.

 

SC Alavus jopa hieman yllätti Pallosuharit vetäytymällä tiukasti puolustusasemiin erän alussa. PaSun viisikot saivat avauspelin toimimaan ja hyökkäyspäässä saatiin aikaiseksi paljon pitkiä syöttöketjuja, jotka päättyivät tappavalla tehokkuudella maaleihin. Pelikellon näyttäessä lukemaa 6:36 PaSun ykkösviisikko aloitti tulituksen. Ando jakeli syötön ja Lousku iski ottelun avausmaalin. Hetki myöhemmin ja sama kaksikko järjesteli taululle 2-0 lukemat samalla kaavalla. Kovassa vireessä oleva ja asenteella töitä tekevä Ylä-Mikkola osallistui maalintekotalkoisiin iskemällä ottelun lukemiin 3-0 ajassa 9:47. Toisen ja kolmannen maalin välissä tiimalasi tiputteli hiekkaa vain 23 sekuntia. Vielä erän loppupuolella PaSun kolmas laituripari sai pelin juonesta kiinni kapteeni Hietalan avustuksella. Puolustuspäästä avattu peli jatkui pitkällä pyörityksellä hyökkäyksessä aina siihen hetkeen saakka, kun Hautalahden Jope siirsi reikäpallon aivan yksin maalin eteen jätetylle Hietalan Vellulle. Kapteeni tuuletti ja taululla lukemat 4-0 ensimmäisen erän päätteeksi.

 

Erätauolla penkki oli täynnä iloisia Suhareita, jotka paloivat halusta tehdä lisää tuhojaan. Toinen erä aloitettiinkin siitä mihin edellisessä jäätiin. Tulostaulu pysähtyi aikaan 17:40, kun Ando jatkoi pistetehtailuaan maalin muodossa. Syötön PaSun ottelun viidenteen maaliin antoi Hietalan veljeksistä Veli-Matti. Puoli minuuttia myöhemmin ja kakkosviisikko näytti jälleen osaamistaan. Ylä-Mikkola sai syöttöpisteen Savolan laukoessa PaSun jo 6-0 johtoon. Kun 22:20 oli pelattu, loistavasti omalla tasollaan tarkasti ja rennosti pelanneet Pallosuharit tyylitteli lukemat 7-0:aan liekehtivässä kunnossa olleen Hietalan Vellun tarjotessa maalipensselin Ylä-Mikkolan haltuun. Kun kerran maalipensseli tarjotaan niin Miikahan maalaa. Seitsemännen maalin jälkeen tapahtui sitten semmoinen pieni hassu lapsus. Johtuiko sitten hurjasta maalinälästä vai oikean puolustajan kirouksesta, mutta pallo pelattiin omaan maaliin pelikellon pysähtyessä aikaan 24:04. SC Alavudelle ottelun ensimmäinen maali ja maukkaat naurut Suharilaumalle.

 

Omaa maalia lukuunottamatta, aikaa seitsemän maalin tekemiseen PaSulta kului 22 minuuttia ja 20 sekuntia. Se, kertoo jotain Suharilauman vaarallisuudesta, tehokkuudesta ja nälästä. PaSun osalta ottelun viimeinen tilastomerkintä oli jäähy ajassa 25:50. Alivoima selvitettiin mallikkaasti ja sen aikana saatiin monta vahvaa hyökkäystä aikaan. Todella mallikkaasti sujuneet 30 minuuttia olivat näyte PaSun osaamisesta, mutta ottelun viimeisen erän kaltainen sulaminen on jotain sellaista, mihin kukaan Suhareista ei halua enää olla osallisena. Eikä sellainen lammasmainen pelaaminen sovi Pallosuhareiden pelikirjaan.

 

Niin siinä kävi, että toisella erätauolla hyvän olon tunne vei järjeltä voiton. Sillä kolmas erä oli SC Alavuden tehokasta hyökkäämistä, johon PaSu ei kyennyt vastaamaan puolustavana viisikkona. Suharilauma oli kuin peura ajovaloissa alavutelaisten juostessa ohi ja siirrellessä palloa sekoittaen Pasun puolustusta. Kun koko ottelun ajan on käytännössä vain pelattu hyökkäyspäässä, niin puolustaminen oli vaikeaa ja jopa halutonta. SC Alavus pisti kaiken peliin, nosti karvaustaan ja otti pelin haltuun. Pallosuhareiden leiri unohti lähes kaikki puolustuksen perusperiaatteet ja syötöt menivät joko aivan päin tsaijaijaata tai suoraan vastustajan lapaan. PaSun puolustaminen oli suoraan sanoen lammasmaista sekoilua ja seikkailua. SC Alavus käytti PaSun tarjoamat paikat suurella tehokkuudella ja iskivät kahdeksan minuutin aikana pallon neljästi Suharilauman verkkoon. Lukemat 7-4 ja ottelua pelattu 37:43. Koska vastustaja oli tulossa kovaa vauhtia rinnalle, Pallosuhareiden oli turvauduttava aikalisään. Omaan pelaamiseen saatiin jotain tolkkua ja meno rauhoittui Suharilauman päästessä takaisin peliin kiinni. Pallonmenetyksiä tuli edelleen tolkuttoman paljon ja PaSun maalintekoyritykset epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen, mutta oma maali kyettiin vartioimaan. SC iski kuitenkin vielä kerran aivan ottelun lopussa pelikellon näyttäessä 44:39. Viimeiset 20 sekuntia taisteltiin ja SC Alavuden kannalta tiimalasista loppui aika. PaSu voitti ottelun 7-5 todella kaksijakoisella pelillä.

 

Ottelun jälkeen pukukopissa ei paljoa voittoa juhlivia Suhareita näkynyt vaan kaikki ihmettelivät sulamista ja piiskasivat sekä itseään, että joukkuetta. Sekä kiittelivät maalivahti Kallioniemeä hienoista torjunnoista, jotka takasivat Pallosuhareiden voiton. Suharilauman kannalta hienosti alkanut paikalliskamppailu muuttui todelliseksi voittotaisteluksi viimeisen erän aikana. Katastrofi oli enemmän kuin lähellä. SC Alavudelle iso hatunnosto hurjasta takaa-ajosta ja pelaamisesta loppuun asti. Sen verran rumasti Suharilauma muuttui lammaslaumaksi, että varmaa on se, jotta samanlaista sekoilua ei kaukalossa enää nähdä. Ei varsinkaan, kun edessä on kauden tärkeimmät kamppailut.

Ottelun tehomiehet: Loukasmäki 2+0, Ylä-Mikkola 2+1, V-M Hietala 1+2, Mavromihalis 1+2, Savola 1+0.

 

Pallosuhareiden taistelu sarjanoususta jatkuu ensi lauantaina 11.2.2017 Hyllykallion Qmax areenalla. Silloin vastassa ovat Konnat ja SB Kauhajoki II. Turnauksessa pelataan isoista pisteistä. Lisäboostina kärkikamppailussa Konnia vastaan pelataan isoilla panoksilla - Panoksena sarjan piikkipaikka ja askel lähemmäksi sarjanousua!

Ennakkoa seuraavasta turnauksesta tulossa myöhemmin. Merkkaahan jo silti kalenteriin 11.2.2017 15:00 ja paikaksi Qmax areena. Silloin pelataan nelosdivisioonan kovatasoinen kärkikamppailu Konnat - PaSu!

#33

 

----------------------------------------------------------

PaSu suuntaa Lapualle hakemaan täyttä pistepottia!

Huomenna lauantaina 28.1.2017 Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue suuntaa Lapualle kauden seitsemänteen nelosdivisioonan salibandyturnaukseen. Tappioitta sarjan kakkospaikalla porskuttava Pallosuharit saavat vastaansa kello 16:00 TeRin Teuvalta ja kello 18:00 kohdataan paikallisvastustaja SC Alavus. Tiedossa on taatusti kuumaa vääntöä, joka vie laidatkin mennessään sekä sykähdyttävä paikalliskamppailu.

TeRi-PaSu

Sarjassa neljäntenä kuusi pistettä PaSua jäljessä majaileva TeRi tulee kaukaloon ryminällä. Edellisessä turnauksessa kotiyleisönsä edessä teuvalaiset joutuivat tyytymään vain yhteen pisteeseen. Varmaa on, että tuosta pettymyksestä TeRi on sisuuntunut niin paljon, että he haastavat Pallosuhareiden viisikot tosissaan.

PaSu puolestaan menetti Teuvan turnauksessa tasapelin myötä pisteen IU:lle, joten enempiin pistemenetyksiin ei ole varaa. Pallosuhareiden tossu on noussut mainiosti edellisen turnauksen jälkeen ja miehet ovat tervehtyneet niin, että kentällä nähdään jälleen täysi kokoonpano. Toki edelleen polvivammasta toipuva Jari-Matti Veikkola on poissa PaSun vahvuudesta. Teuvalta kotiin lähti sen verran pettynyt Suharilauma, että ei tarvitse edes erikseen mainita kuinka nälkäisiä Pallosuharit Lapuan turnauksessa ovat. Taisteluvalmiutta ja nälkää löytyy niin kaukalosta kuin vaihtopenkiltäkin

Pallosuhareiden on reagoitava TeRin vauhtiin ja korkeaan karvaukseen alkuvihellyksestä asti. Pallokontrollin ottaminen heti alussa ja sen pitäminen loppuun asti antaa mahdollisuuden voittoon TeRin kaltaista liikkuvaa ja vaarallista joukkuetta vastaan. PaSun ykköskenttä on ollut liekeissä läpi kauden ja kakkosketju on kompannut mainiosti. Otteluiden koventuessa tehokkuutta odotetaan löytyvän myös kolmoskentältä.

Huomenna TeRin astellessa kaukaloon PaSun vastustajaksi kysytään malttia, taistelutahtoa, nopeutta ja kurinalaisuutta. Vauhtia, mielenkiintoisia tilanteita ja kuumia kamppailuja on varmasti luvassa. Ottelun voittaa se kumman paketti pysyy kasassa loppuun asti.

 

PaSu-SC Alavus

Pallosuhareiden paikallisvastustaja SC Alavus on sarjassa kuudentena. Ailahtelevasti pelannut SC Alavus on parantanut otteitaan kauden edetessä. Yksilötaitoa ja vaarallisuutta alavutelaisten rosterista löytyy kylliksi. Edellisessä kohtaamisessa kauden ensimmäisessä turnauksessa Pallosuharit saivat huomata ilkeimmän skenaarion kautta, kuinka tehokkaasti SC Alavus iskee paikoistaan, jos sellaisia antaa. Silloin PaSu joutui takaa-ajoasemaan SC Alavuden herätessä peliin vastustajaa paremmin. Tällä kertaa Pallosuhareilla ei moiseen nukahdukseen ole varaa.

TeRin tapaan SC Alavus liikkuu isosti ja vauhdilla, joten PaSun viisikko- ja avauspeli on iso tekijä ottelun etenemisen kannalta. Pallon on liikuttava miehiä nokkelammin, jolloin vastustajan puolustus saadaan aukeamaan Suharilauman vaarallisten hyökkäyksien edessä. SC Alavuden nimi vastustajan sarakkeessa saa jokaisen Pallosuharin tosissaan syttymään peliin kutkuttavan jännityksen saattelemana. Tuo kutkuttava jännitys on vain muutettava alkuvihellyksen soidessa rentoudeksi.

Turhaa jarruttelua ei ole luvassa Pallosuhareiden ja SC Alavuden astellessa kaukaloon. Silloin mennään paikalliskamppailun perinteitä kunnioittaen lujaa ja äärirajoilla. PaSun leirissä on kaikki kohdallaan paikalliskamppailua varten.

———————————————————————————————————

Jos mietit, mitä vois puuhailla lauantaina ajankuluksi, niin varteenotettava vaihtoehto on suunnata Lapuan Urheilutalolle kello 16:00 tsekkailemaan PaSun otteita. Ja erityisesti kello 18:00 kokemaan paikalliskamppailun huumaa!

#33

 

--------------------------------------------

Ei aivan se mitä haettiin - Teuvalta mukaan kolme pistettä

Pallosuhareiden miesten edustusjoukkueen taival nelosdivisioonassa jatkui launataina 14.1.2016. Bussin keula suunattiin Teuvalle, jossa odotti kevätpuoliskon ja vuoden ensimmäinen turnaus. Pelaajia tippui sairastuvalle vielä aivan viime metreillä ja loppujen lopuksi PaSu lähti peliin kahdella kentällä.

 

PaSu - PSB Lapua, 11-2

Murskajaiset. Se on oikea termi määrittelemään PaSun ja PSB Lapuan välistä viime lauantaista kohtaamista. PaSu latoi tulostaululle kymmenen paremmalla puolella olevat lukemat PSB:n osuessa vain kahdesti. Loppulukemista huolimatta ottelun alku oli tunnustelevaa. Teuvan yhteiskoulun alusta oli sen verran liukas, että välillä olo oli kuin Bambilla ulkojäillä. Oman hakemisensa ottelun alkuun toi pitkä sairastelukierre, jonka vuoksi viisikot eivät juurikaan joulukuun kotiturnauksen jälkeen ole yhdessä päässeet harjoittelemaan. Ensimmäinen erä ei ollut pallollisen pelin juhlaa, mutta hyvällä jalalla otteluun tulleet Suharit heiluttivat tahtipuikkoa. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 4:17, kun ykköskenttä jatkoi siitä mihin syksyllä jäi. Loukasmäki tarjoili ja Mavromihalis iski ottelun 1-0:an. PaSulle tarjoutui vielä ylivoima kymmenen ja puolen minuutin pelin jälkeen, mutta tällä kertaa ylivoima oli niin luokatonta, ettei siitä kehtaa edes etsiä mitään hyvää.

 

Toisen erän alkuun PSB nosti karvausta isosti ja tulivat aivan päätylautaan asti. Tämä sekoitti hetkeksi PaSun pelin ja lapualaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun 1-1:en kellon näyttäessä 16:55. Hetkellisen notkahduksen jälkeen syötöt alkoivat löytämään tuttuja ketjukavereiden lapoja ja PaSu lähti karkumatkalle. Kaksi sekuntia päälle minuutti PSB:n tasoituksesta ja PaSu jälleen johtoon; syöttäjänä V-M Hietala, tekijänä Mavromihalis. Heti seuraavassa vaihdossa kaksikko Savola-Hautaniemi näytti, että ”kyllähän mekin osataan”. Savola tarjoili ja Kimmo laulatti taululle lukemat 3-1. Maaleja tuntui tippuvan vähän joka paikasta, sillä heti 3-1 maalin jälkeisessä vaihdossa iskettiin 4-1 maali. Loukasmäki tarjosi mahdollisuuden ja Ando iski hatun täyteen pelikellon näyttäessä 18:38. Erän viimeisen kympin aika tahti hieman rauhoittui. Suharilauma iski pallon vielä kolmesti PSB:n verkkoon. Erätauolle lähdettiin lukemissa 7-1.

 

Viimeiseen erään PSB Lapua vaihtoi maalivahtia, mutta tolppien väliin isketyn maalivahdin peli alkoi harmittavan epäonnisesti. Pelikello oli ennättänyt lukemaan 32:27, kun PSB:n maalivahdin avausheitto ajautui omaan maaliin. Pöytäkirjaan merkintä OM ja PaSun sarakkeeseen kahdeksas maali. Seuraavasta maalista vastasi PSB Lapua iskien taululle lukemat 8-2. Tuosta kavennusmaalista ei PaSu huolestunut vaan jatkoi nälkäistä peliään. Puolustajan tontilla viihtynyt Rinne lähti hakemaan rohkeasti vetopaikkaa ja löydettyään sellaisen, hän laukoi pallon maaliin ajassa 38:13. Syöttöpisteen tuosta 8-1 maalista nappasi Mavromihalis. Pallosuhareiden murskaava vauhti hidastui hetkeksi, kun Joni Hietala asteli jäähypenkille istumaan kaksiminuuttista pelin viivyttämisestä. PaSu hoiti alivoiman mallikkaasti ja nollasi PSB:n maalintekoyritykset.

 

Tuloksettoman ylivoiman jälkeen PSB Lapua pelasi vauhdikkaasti aivan äärirajoilla ja karvasi kovaa luoden painetta Pallosuhareiden puolustajille. Pallosuhareiden puolustuksen torpedo Kai Hietala joutui tiukassa laitaväännössä niin tukalaan pinteeseen, että

lapualaisten hyökkääjä päätti siirtää Kaitsun laidan yli. Tilanteesta olisi voinut tulla hieman suurempi vahinko, ellei teuvalaisyleisö olisi ottanut Kaitsua hellään syleilyyn. Tilanteesta tuomittiin lapualaisille jäähy, jota ei noin vain sulatettu. Pienen selvittelyn jälkeen itse tilanteesta tuomittiin 2min jäähy ja jäähypenkille kaveri istumaan 2+10 min jäähyä. Näin ollen PaSu pääsi jauhamaan 5-3 ylivoimaa.

 

Jos PaSun ensimmäinen ylivoima oli luokatonta, niin nyt se ei sitä ollut. Ensimmäistä jäähyä ehti kulua vain 26 sekuntia, kun pallo oli PSB:n verkossa. Lukemat 10-1:en, syöttäjänä Raiski ja tekijänä Hautaniemi. Pallosuhareiden ylivoima jatkui ja aivan penkiltä vedetty ylivoimakoostumus kentälle. Minuutin verran jauhettiin, kunnes pallo löytyi jälleen maalista ja taululle laitettiin loppulukemiksi jääneet 11-2. Syöttäjänä jälleen Raiski ja tekijänä Savola.

 

PSB Lapuaa vastaan Pallosuhareiden peli oli juuri niin nälkäistä kuin pitikin ja jalka liikkui pelaajilla hienosti. Suharilauma siirtyi tankkaamaan kahden tunnin tauolle ja odottamaan seuraavaa peliä. Myrskyvaroitus oli annettu, mutta vaikeuksia oli edessä.

 

Ottelun tehomiehet: Mavromihalis 5+2, Hautaniemi 2+0, V-M. Hietala 1+2, Rinne 1+0, Savola 1+1, Loukasmäki 0+3, J. Hietala 0+1, Raiski 0+2.

 

IU-PaSu, 8-8

Suuri kysymys ottelun alussa oli Suharilauman liike. Kahden tunnin tauko pelien välissä on hankala, koska siinä jää jalat helposti koppiin ja fokus katoaa. Ja niinhän siinä kävi, että IU tuli otteluun ylivoimaisesti paremmalla jalalla. Punapaidat kipittivät PaSun pelaajien ohi heittämällä ja saivat otetta pelistä. Tuntui kuin Suharilauma olisi seisonut paikoillaan ja tarkkaillut millaista peliä IU lähtee pelaamaan. Ensimmäinen maali nähtiin IU:n toimesta ajassa 2:15. Ei aivan sellainen alku kuin haluttiin, mutta kuittaus iskettiin nopeasti. Tuttu tutkapari iski tasoituksen taululle vain kuusi sekuntia IU:n maalin jälkeen pelikellon näyttäessä lukemaa 2:21. Maalintekijänä Loukasmäki ja syöttäjänä Mavromihalis. PaSu siirtyi johtoon Hautaniemen maalilla ottelun viidennellä minuutilla. Syötön tarjoili Savola. IU jatkoi rohkeaa liikettään ja iski ottelun tasoihin, kun pelikello näytti lukemaa 9:01. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 2-2.

 

Toisen erän alku oli PaSulle todella tuskainen taival. Isojokiset juoksivat minkä kerkesivät ja Pallosuharit yrittivät saada pallokontrollia itselleen ja rauhoitettua peliä siinä kuitenkaan onnistumatta. Maalille heitetyt roikkupallot ja rennon tarkat laukaukset veivät IU:n neljän maalin karkumatkalle! Isojokiset nakuttelivat palloa täydestä juoksusta takayläkulmiin ja siirsivät roikkupallot maaliin tehden kaikki neljä maalia kahdessa minuutissa ja 12 sekunnissa. Kaverilla onnistui kaikki ja meillä ei mikään. Tulostaululla komeili PaSun harmiksi 6-2 lukemat kellotaulun pysähtyessä aikaan 22:16. Nyt oli aikalisän paikka, sillä PaSun oli aika herätä peliin!

 

Aikalisällä todettiin, että nyt on vastattava liikkeeseen liikkeellä ja pelattava kaksinkamppailut aivan äärirajoilla. Lopullisesti Pallosuharit herätettiin pelaamaan vaihtamalla tolppien vällin Kallioniemeen. Eetua oli autettava paremmin kuin Siltalaa. Maali kerrallaan, aikaa on. PaSu löysi uuden vaihteen näytti ja näytti mitä on töysäläinen taistelutahto nousemalla tasoihin ja ohi. 24:49 kapteeni Hietala ketjuineen liikutti palloa

rauhallisesti hyökkäyspäässä ja iski 6-3 kavennusmaalin velipoika Kain syötöstä. Tuosta maalista alkoi Suharilauman takaa-ajo, jonka ainoa kohde oli IU:n maali. Ajassa 28:22 Ando tarjoili Louskulle paikan ja isosti raatava Loukasmäki ei erehtynyt. Tulostaululle lukemat 6-4. Pallosuhareiden takaa-ajo keskeytyi hetkeksi summerin soidessa.

 

Kolmas erä jatkui siitä mihin edellinen jäi. 31:42 pelattu ja edellisestä maalista vastannut kaksikko iski näyttäen poikittaissyötön mallia. Loukasmäki tarjoili ja Mavromihalis naulasi PaSun jo maalin päähän. Seuraavassa vaihdossa sentteri Hautaniemen ketju päätti kantaa kortensa kekoon tehden 6-6 tasoitusmaalin. Savolan tarjoamasta avauksesta itse Hautaniemi lähetti reikäpallon verkon perukoille kellon näyttäessä lukemaa 32.21. Tasatilanne ei Suharilaumalle riittänyt ja jokainen penkillä istunut muisti syksyisen pettymyksen, joka IU:ta vastaan pelatusta tasapelistä jäi. PaSu käytti flow-hetkensä ja iski 6-7 johtomaalin ajassa 32:52. Ando teki ja Lousku syötti.

 

Koska IU:n kyky raastaa ja sekoittaa pallollisesta pelistä elävien joukkueiden peliä tiedettiin, PaSu haki vimmatusti turvallista kahden maalin johtoa. Kaikki maalintekotilanteet päättyivät kuitenkin peittoon, maalivahtiin tai takaseinään. PaSun ote pelistä päättyi ajassa 37:46 poikkeuksellisesti puolustajan tontilla koko turnauksen pelanneen Joni Hietalan saadessa estämisestä kaksiminuuttisen. Pallosuhareiden alivoima oli hyvää, mutta hurja takaa-ajo näkyi. Aivan sillä aktiivisuuden tasolla ei Pallosuharit alivoimaa pelanneet kuin kykyjen mukaan olisi voinut. Kymmenen sekuntia ennen alivoiman päättymistä IU:n puolustaja lähetti yllättävän puolittaisen kanttilaukauksen, joka muuttui matkalla roikkupalloksi, kohti PaSun maalia. Kallioniemen vartioiman maalin eteen oli kerääntynyt sellainen pelaajamassa, että ei sen läpi nähnyt varmasti mitään ja pallo löytyi PaSun verkosta. Oltiin tasatilanteessa 7-7, joka ei PaSulle kelvannut. Pari minuuttia ehti kulua IU:n tasoitusmaalista, kun Rinne löysi pelikellon näyttäessä 41:34 syötöllään Loukasmäen, joka laukoi PaSun 7-8 johtoon. Paikkoja oli tehdä enemmänkin, mutta Suharilauman ruuti oli käytetty loppuun.

 

IU haki rohkealla pelillä ja korkealla karvauksella tasoitusmaalia, mutta PaSun viisikkopuolustus pysyi kasassa ja pelikello kulki kohti loppuaan aina viimeiselle minuutille saakka. Kunnes tapahtui jotain, mitä ehkä IU:n pelaajista lukuunottamatta kukaan ei osannut odottaa. Pallo oli maalin takana ja syöttölinjat puolustettu umpeen. IU:n hyökkääjä nappaa mailan lapaansa pallon ja siinä sitten katsottiin, että mitäs sieltä tulee. Edes bussikuski ei kerennyt varoittamaan huudollaan tulevasta. IU siirsi ilmaveivillä pallon ohi PaSun puolustajien ja maalivahti Kallioniemen. Muutaman ”ei oo todellista” -manauksen jälkeen ottelu oli taas kerran tasalukemissa ja peliaikaa jäljellä 54 sekuntia. Viimeiset sekunnit ottelu pyöri IU:n puolustuspäässä, mutta tuloksettomasti. Summerin soidessa tulostaululla oli lukemat 8-8 ja PaSun pelaajia ei paljoa hymyilyttänyt.

 

PSB Lapuaa vastaan annettiin myrskyvaroitus PaSun kevätkunnosta, mutta IU:ta vastaan peli ei ollut aivan sitä mitä haettiin. Oikeastaan PaSu ei pelannut hetkeäkään selkeästi omaa peliään. Täydelliseltä katastrofilta vältyttiin taistelutahdolla ja ottelusta napattiin mukaan yksi piste. Vain yksi piste ja tasapeli ovat suuren luokan pettymys Pallosuhareille. Moni voisi sanoa, että saatiin voitettu tasapeli, koska noustiin tasoihin ja ohi. Toisaalta paikkoja oli enemmänkin ja pelaajat itse tietävät enemmän olleen otettavissa ilman katastrofaalista toista erää, joten kyllä tasapeli IU:ta vastaan oli hävitty.

 

Ottelun tehomiehet: Loukasmäki 3+2, Hautaniemi 2+0, V-M Hietala 1+0, Mavromihalis 2+2, Savola 0+2, K. Hietala 0+1, Rinne 0+1.

 

Kolme turnausta ja kuusi peliä jäljellä. Jotta PaSun tavoite toteutuisi, jokainen ottelu on voitettava. Haaste on kova, mutta niin on joukkuekin. Pallosuharit on tositoimissa seuraavan kerran jo 28.1.2017 Lapualla. Silloin vastaan astelee TeRi ja SC Alavus. TeRiä vastaan tiedossa on varmasti kuuma kamppailu ja paikallisvastustaja SC Alavus tarjoaa aina kutkuttavan jännittäviä hetkiä sekä sytyttävän vastuksen.

Ennakkoa tulossa myöhemmin, pysy kuulolla!

#33

----------------------------------------------------------------

Kutkuttavan jännittävä kevätpuolisko starttaa Teuvalta - PSB Lapua ja IU haastavat Pallosuharit

 

Huomenna lauantaina, 14.1.2017, Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue täräyttää bussin keulan kohti Teuvaa. Kutkuttavan jännittävä miesten salibandyn nelosdivisioonan kevätpuolisko starttaa PaSun osalta kello 16:00 ottelulla PSB Lapuaa vastaan. Iltaottelussa kello 19:00 Pallosuharit kohtaa IU:n Isojoelta.

Joulukuun kotiturnauksen jälkeen Pallosuhareiden pelaajat ovat pyörineet sairastelukierteessä, mutta nyt miehet ovat terveitä ja miltei elämänsä kunnossa. Suharilauma lähtee otteluun melkein täydellä kokoonpanolla. Ainoastaan puolustajista Jukka Toivola ja edelleen polveaan kuntouttava Jari-Matti Veikkola ovat poissa kokoonpanosta. . Jari-Matti on saanut jo treeniluvan, mutta tositoimista hän on sivussa vielä pitkään.

Syyspuoliskon esityksistä on otettu kaikki hyvät palaset matkaan ja heikommat palaset hioutuu pikkuhiljaa paremmiksi. Varmaa on se, että jo kevätpuoliskon alkaessa on oltava tarkempi, varmempi, nälkäisempi ja vaarallisempi kuin kukaan muu joukkue.

 

PSB Lapua - PaSu

Marraskuussa Alavuden turnauksessa Pallosuharit kohtasi PSB Lapuan ensimmäisen kerran. Silloin ottelu päättyi hyvännäköisen esityksen jälkeen PaSulle 6-3. Tuossa ottelussa PaSu pelasi kaksi erää juuri sellaista salibandyä, jota se haluaa pelata. Viimeisessä erässä pakka hieman levahti, mutta takaiskuilta vältyttiin.

 

Jotta kevätpuoliskolle saadaan sama tahti kuin syksylle niin huomenna alkuvihellyksen kuuluessa on saatava koneet käyntiin nopeasti. Pitkän sairastelujen sävyttämän tauon jälkeen viisikkopeli hakee hetken uomiaan. Pallosuhareiden pelaaminen puolustussuuntaan on ollut kauden aikana niin hyvällä tasolla, että tässäkin ottelussa se on avain voittoon. Kun omassa päässä taistellaan Suhareiden lailla, niin viisikkopelille löytyy jälleen se syksyinen varmuus ja hyökkäys saa aseet käteensä.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PSB Lapuaa vastaan Pallosuharit pitivät pelivälinettä hallussaan miltei dominoivalla tavalla kahden erän ajan. Tulevassa kohtaamisessa on pystyttävä samaan, mieluiten kolmen erän ajan, jotta PSB Lapuan härkämäinen hyökkäys pystytään riisumaan aseista ja heidän pelihuumorinsa hupenemaan. Parhaimmillaan PaSun viisikkopeli on nopeissa peleissä, joissa päästään vääntämään. Tästä ottelusta ei varmasti kovia kaksinkamppailuita eikä vauhtia puutu.

Lapualaisia vastaan kaukaloon astelee Suharilauma, jonka tavoite on palloa pitämällä tappaa vastustajan pelihuumori ja laittaa palloa reppuun isolla kädellä. Nyt on aika antaa myrskyvaroitus siitä, kuinka nälkäiseksi joukkueeksi Pallosuharit muuttuu kevättä kohti mentäessä!

 

PaSu - IU

Kello 19:00 iltapelissä kohdataan Isojoen Urheilijat. Jokainen Pallosuhareiden pelaaja muistaa sen kirvelevän pettymyksen, joka lähti mukaan joukkueiden edellisen kohtaamisen päätyttyä. Tuolloin ottelu päättyi tasan melkoisen pallottelun päätteeksi. PaSu iski johtomaalin 20 sekuntia ennen loppua, mutta niin vain IU pystyi sekoittamaan PaSun peliä ja hieman onnekkaastikin tasoittivat ottelun monen pompun kautta seitsemän sekuntia ennen loppua. Huomenna PaSu ei aio samanlaisen pettymyksen kanssa poistua pukuhuoneeseen vaan Suharilaumalle kelpaa vain ja ainoastaan voitto.

IU:lla on varmasti mielessään onnellinen ajatus edellisestä kohtaamisesta, mutta pettymyksestä sisuuntuneet Suharit aikovat tuon onnellisuuden pyyhkiä isojokisten mielestä heti ottelun alkuminuuteilla. Edellisessä kohtaamisessa Kauhajoella IU kykeni luomaan kitkaa PaSun peliin liikumalla isosti ja lujaa. Pallosuharit pystyivät reagoimaan IU:n liikkeeseen hyvin, mutta ei tarpeeksi. Kun pallo alkoi pomppimaan IU:lle, se pomppi tosissaan ja PaSun pakka meni sekaisin Tuohon lepsuiluun ja löysään pelaamiseen, jossa unohdettin tyystin viisikkopuolustus, ei Pallosuharit enää sorru.

Ottelusta on odotettavissa samanlaiset maalikarkelot kuin viimeksikin, mutta tällä kertaa Pallosuharit haluaa osua useammin kuin IU. On oltava kovempi, varmempi ja enemmän joukkue kuin edellisessä kohtaamisessa. Yksi vastaan yksi tilanteita tulee paljon ja niitä voittamalla saa otteen voitosta. Jokainen tilanne on taisteltava loppuun ja pelattava järkevästi, jotta IU:n vauhti saadaan loppumaan.

Pallosuharit lähtevät ottellun IU:ta vastaan revanssihengessä ja se tietää vaikeita hetkiä vastustajalle. Huomenna kello 19:00 kentälle astelee kovempi, parempi, nopeampi ja vahvempi PaSu kuin viimeksi. IU, me olemme valmiina!

#33

--------------------------------------------------

Koiturnauksesta kaksi voittoa – Syyspuoliskon päätteeksi tappioitta sarjakärjessä

Pallosuhareiden miesten edustusjoukkue päätti syyskauden kotiturnauksessa kahteen voittoon ja neljään pisteeseen. Ottelut SC Laihiaa ja SiSua vastaan olivat kaksijakoisia. Aluksi oli hankalaa, mutta koneiden käynnistyttyä Suharilauma meni menojaan ja teki tuhojaan.

 

PaSu-SC Laihia 7-4

Ottelun ensimmäinen erä oli varsinainen maalintekokilpailu, sillä ensimmäiseesä erässä syntyi kahdeksan maalia. Ottelu aaltoili päästä päähän ja maaleja syntyi vuorotellen. Maalintekokilpailun aloitti PaSu ajassa 1:15 Kimmo Hautaniemen heiluttaessa verkkoa. Vain minuutti tästä ja SC Laihia tasoitti ottelun. PaSu karkasi jo 4-1 johtoon Toivolan, Mavromihalisin ja Veli-Matti Hietalan maaleilla, mutta SC Laihia pääsi vielä iskemään taululle numerot 4-2 ajassa 10:34. SC Laihia pyrki kovasti pääsemään otteluun mukaan jahdaten kolmatta maalia vimmatusti, mutta Pallosuhareiden puolustaja Niko Raiski lähetti pallon keskialueelta komealla laukauksella laihialaisten maaliin ja PaSu 5-2 johtoon. Kolmannen maalinsa laihialaiset saivat kellon lyödessä tasan 14:00. Erätauolle lukemissa 5-3.

 

Toisessa erässä maalipaikkoja ja kuumia vääntöjä oli paljon, mutta maalit jäivät odottamaan kolmatta erää. Maalittoman toisen erän jälkeen kolmatta erää väännettiin pitkälle ennen kuin lisää maaleja nähtiin.

 

Kolmannen erän loppupuolella, ajassa 42:29, SC Laihia pääsi yllättämään hyvällä taisteluilmeellä pelanneen Suharilauman. Lukemat 5-4:ään ja edessä oli tarkkaa peliä vaativat kaksi ja puoli minuuttia. SC Laihia pisti kaiken peliin ja PaSu puolusti juuri niin vahvasti kuin se osasi. Laihialaisten maalista ehti kului vain 45 sekuntia, kun Ando näytti, että syytä huoleen ei ole ja ottelu on täysin hallussa. Vielä ottelun lopussa pelikellon näyttäessä aikaa 44:42 Ando iski viimeisen maalin SC Laihian verkkoon ja PaSu voitti maalein 7-5.

Ottelun tehomiehet: Hautaniemi 1+0, Toivola 1+0, Mavromihalis 3+1, V-M Hietala 1+0, Raiski 1+0, Loukasmäki 0+2, K. Hietala 0+1, Savola 0+1

 

PaSu-Sisu 12-5

Pallosuharit tarjoili koko 45-minuuttisen täydeltä viihdettä salibandyn ystävien sunnuntai-iltaan. Sisu otteluun oltiin valmistauduttu hyvin, vaikka ensimmäisestä pelistä oli kulunut monta tuntia. Taululla oli jo 3-0 lukemat, kun ottelua oli pelattu kahdeksan minuuttia ja 21 sekuntia. Sitten tapahtui jotain vähintääkin mielenkiintoista. Sisu heräsi pelaamaan ja PaSu alkoi peruuttelemaan. erätauolle lähdettiin lukemissa 3-2.

Erätauolla seinäjokiset sisuuntuivat niin paljon, että vajaan kahden minuutin pelin jälkeen ottelu olikin jo tasan 3-3. Pienen hetken Pallosuhareiden vaihtopenkillä vieraili yksi joukkueurheilun ilkeimmistä lauseista: ”Eihän tämän näin pitänyt mennä”. Hetken tuumailtua Suharit päättivät että, eiköhän näytetä kotiyleisölle, miksi Pallosuharit ovat sarjan jaetulla kärkipaikalla. Nälkäinen hyökkäys meni niin sopivasti Sisun ihon alle, että PaSu nappasi ylivoiman ajassa 17:46. Isosti hiottu ylivoima pääsi jälleen jauhamaan kuvioitaan ja maaliin tarvittiin vain seitsemän sekuntia Kapteeni Hietalan sijoittaessa reikäpallon takatolpalta maaliin Andon tarjoillessa kauniin ja tarkan syötön. Puolitoista minuuttia edellisestä ylivoimasta ja Sisu tarjosi Pallosuhareille toisen ylivoiman ja mahdollisuuden lähteä karkumatkalle. PaSu käytti tarjotun tilaisuuden; Ando syötti, Hautaniemi teki. Kapealla rosterilla peliin tulleen Sisun peli alkoi säröilemän ja Pasu teki toisessa erässä vielä yhden maalin Hautaniemen maalatessa Savolan syötöstä. Tuosta Hautaniemen tekemästä 6-3 maalista alkoi PaSun näytös.

Kolmas erä oli osoitus PaSun nälkäisyydestä. 6-3 lukemat eivät riittäneet kotiyleisönsä edessä pelaavalle Suharilaumalle, joten lisää oli tehtävä. Pallosuharit ottivat pelivälineen täydellisesti haltuunsa ja loivat kauniita syöttöketjuja. Erän aikana toimitsijat saivat töitä toden teolla, kun PaSu onnistui maalinteossa kuudesti. kymmenen minuutin sisällä. Hautaniemi jatkoi loistavaa peliään tehden vielä kaksi maalia, Mavromihalis naulasi kahdesti, Loukasmäki kerran ja J. Veikkola laukoi kauden ensimmäisen maalinsa.

Muutamasta roikkupalllosta seuranneesta ”toivotaan, toivotaan” -laukauksesta huolimatta PaSun puolustuspää oli rautaa ja nollasi vastustajan totaalisesti. Pallosuharit nappasi ottelun nimiinsä suvereenisti 12-5.

Ottelun tehomiehet: Loukasmäki 2+0, Savola 1+3, J. Hietala 1+1,V-M. Hietala 1+2, Hautaniemi 4+0, Mavromihalis 2+3, J. Veikkola 1+1, Ylä-Mikkola 0+1, Hautalahti 0+1

 

Kotiturnauksessa onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja se lupaa hyvää siirryttäessä kutkuttavan jännittävälle kevätpuoliskolle. Tappioitta sarjassa eteenpäin rullaava Pallosuharit on kovan paikan edessä kun kevään tosipelit alkavat. Syyspuoliskon esityksistä otetaan kaikki hyvät palaset ja hiotaan heikommat palaset paremmiksi. Varmaa on se, että kevätpuoliskolle on oltava tarkempi, varmempi, nälkäisempi ja vaarallisempi kuin kukaan muu joukkue.

#33

Sunnuntaina pelataan kotiluolassa - SC Laihia hakee revanssia, Sisu testaa PaSun kisakunnon

Tulevana viikonloppuna Töysän Iivarissa kolisevat säbäkaukalon laidat. Naiset pelaavat oman turnauksensa lauantaina ja miehet huipentavat töysäläisen salibandyn superviikonlopun sunnuntaina 18.12.2016 otteluilla SC Laihiaa ja Sisua vastaan. Tiedossa on vauhtia, tarkkaa peliä sekä varmasti sykähdyttäviä suorituksia.

 

PaSu - SC Laihia

Iivarin hornankattilaan sunnuntaiaamuna kello 10:00 saapuu punainen lauma nälkäisiä laihialaisia. SC Laihia kärsi edellisessä turnauksessa 1-4 tappion loistavasti puolustaneelle PaSulle. On siis varmaa, että sarjataulukon neljäntenä majaileva SC Laihia haluaa napata Töysästä pisteet mukaansa. Laihialaisten on petrattava peliään mikäli tahtovat vielä kärkikahinaan mukaan, joten Töysästä laihialaiset hakevat isoa revanssia ja tärkeitä pisteitä.

Pallosuhareiden on pelattava astetta paremmin kuin edellisessä ottelussa laihialaisia vastaan, jotta asema sarjan kärjessä pysyisi hallussa. Alusta asti mennään kovaa, puolustetaan tarkasti ja otetaan oma tontti haltuun. Oman mielenkiintonsa otteluun tuo Iivarin pieni kaukalo, jossa virheistä rokotetaan helpommin ja laukauksia satelee joka puolelta.

Pallosuhareiden kokoonpano kotiturnauksessa on miltei täydellinen, polvivammasta hyvää vauhtia toipuva Jari-Matti Veikkola seuraa ottelua katsomon puolelta ja edellisessä ottelussa SC Laihian hyökkäyksen loistavalla esityksellä nollannut maalivahti Kallioniemi on sivussa ottelusta flunssan vuoksi. Ykkösketju nähdään taas tutussa kokoonpanossaan Vellu Hietalan palatessa tutkapari Mavromihalis-Loukasmäki keskelle.

Viime viikkojen reeneissä Suharilauma on harjoitellut paljon hyökkäyskolmikoiden liikettä ja viimeistelyä. Yli- ja alivoiman jauhaminen on jatkunut entistä kovempana ja jonkun verran ontunutta syöttöpeliä on pyritty parantamaan. Sunnuntaina tarvitaan onnistuneita syöttöketjuja, nopeita ratkaisuja, isoja peittoja sekä tehokkuutta. Viime turnauksessa loistavasti toiminut peittopeli sekä viisikkopuolustus joutuu nyt todelliseen testiin SC Laihian nälkäisyyden ja kotiyleisön antaman positiivisen paineen alla.

 

PaSu on valmiina ja janoaa kovaa vääntöä, tervetuloa IIvariin SC Laihia!

 

PaSu - Sisu

Seinäjoen Sisu on se joukkue, joka ei ole vielä tällä kaudella Pallosuhareiden kisakuntoa testannut. Sisu on ajautunut sarjan häntäpäähän neljällä pisteellä, mutta kuuluu IU:n ohella niihin joukkueisiin, jotka yllättävät ja käyttävät tilaisuuden hyväkseen, jos vähänkään antaa siimaa. Sisua vastaan Suharilauman tulee pelata omalla tasollaan pitäen Sisu poissa maalin edestä ja halliten pelivälinettä.

Iltapelissä pelinopeuden löytyminen monen tunnin tauon jälkeen tulee olemaan haaste, ja jos jalat jättää koppiin, niin omasta pelistä tulee vaikeaa. Alusta asti on saatava koneet käyntiin ja määrättävä ottelun vauhti. Sisu tulee varmasti sekoittamaan Pallosuhareiden viisikkopeliä isolla kädellä ja haastaa joka tilanteessa. On siis pystyttävä reagoimaan nopeasti paineeseen ja autettava kaveria.

Ottelu Sisua vastaan tulee olemaan mielenkiintoinen sillä viime kauden kohtaamiset olivat hyvin maalirikkaita ja vauhdikkaita. Mutta tällä kaudella on huomattu, että jos alusta asti ei olla hereillä ja pelata oman pelin mukaisesti, niin ottelusta tulee vaikea ja se voi kääntyä kummalle vain. Pallosuhareilla ei ole varaa löysäillä yhdessäkään pelissä, sillä TeRi hengittää aivan iskuetäisyydellä vain kahden pisteen päässä.

Sisu testaa todellakin PaSun kisakunnon sillä tässä ottelussa katsotaan millainen on Suharilauman todellinen taistelutahto ja pelihalu.

 

Saavuhan sunnuntaina 18.12.2016 Töysän Iivariin seuraamaan töysäläisen salibandyn superviikonlopun huipentavaa miesten nelosdivisioonan salibandyturnausta. Lukuisia laadukkaita otteluita on luvassa, mutta ne tärkeimmät pelataan kello 10:00 ja 18:00, jolloin kaukalossa kipittää Pallosuharit.

Kioski on auki, tuu mestoille ja huuda lujaa!

#33

------------------------------------------------------------------------------------------

Tappioton putki jatkui - Kauden parhaalla pelillä täyspotti mukaan

 

Viime lauantaina 26.11. Pallosuhareiden miesten ykkösjoukkue suuntasi Nurmon Qmax Arenalle jahtaamaan tärkeitä sarjapisteitä. Neljä pistettä oli tarjolla, vastassa TeRi ja SC Laihia. Otteluiden jälkeen Pallosuharit suuntasi kotiin neljä pistettä plakkarissaan.

 

PaSu - TeRi

Ottelun asetelmat olivat juuri sellaiset kuin uumoiltiinki. TeRi paineisti kovaa ja PaSun tehtävä oli vastata TeRin vauhtiin kontrolloimalla palloa. Vaikka ensimmäisessä erässä ei hätää ollutkaan niin pelin käynnistyminen otti aikansa. Tilanteita syntyi pikkuhiljaa ja syötöt alkoivat osua kohdilleen. TeRin tarjoama vauhti sopi Pallosuhareille, sillä teuvalaisten korkea karvaus antoi lukuisia mahdollisuuksia hyviin vastahyökkäyksiin, jotka nostivat Suharilauman pelihurmoksen sellaisiin sfääreihin, että kaukalossa taisteltiin jokainen irtopallo omille. Jokusesta hyvästä paikasta huolimatta, ensimmäisessä erässä ei vielä maaleja nähty.

 

Toinen erä oli Pallosuhareiden näytöstä. Jokainen vastustajan hyökkäys tapettiin vuorotellen syötönkatkolla, peitolla tai Kallioniemen torjunnalla. Ensimmäisessä erässä ottelu oli vielä todella tasainen, mutta toisessa erässä ote siirtyi selkeästi Pallosuhareille. Tilastollisesti tästä kertoo se, että maalissa loistavasti pelannut Kallioniemi torjui ensimmäisessä erässä 12 kertaa ja toisessa erässä vain viisi kertaa, joista ensimmäinen torjunta tuli erän yhdeksännen minuutin kohdalla. Pallosuharit raastoi, riisti ja taisteli. Palkinto nöyrästä viisikkopelistä tuli ajassa 19:05 Kimmo Hautaniemen siirtäessä pallon Mavromihaliksen syötöstä takanurkkaan ja PaSu 1-0 johtoon.

 

Maalin jälkeen meno jatkui samanlaisena. Turha tunnustelu unohdettiin ja luotiin ryminällä tarkasti harkittua paineistusta TeRi päätyyn. Teuvalaisten avausyritykset ei tehoneet yhteenkään kaukalossa viilettäneistä PaSun viisikkoista vaan suharilauma jäädytti TeRiä hiljalleen riistämällä palloa ja ottamalla enemmän ja enemmän pallokontrollia itselleen. PaSun hallitessa pelivälinettä ja kontrolloidessa vauhtia selkeästi onnistumisista ja vauhdista elävää jokkuetta vastaan, peli alkoi kuumenemaan. Toista erää pelattiin tasan 10 minuuttia, kun tapahtumat johti siihen, että TeRin pelaaja komennettiin jäähylle istumaan kaksiminuuttista. Pallosuhareiden aiemmin tehokkaasti toiminut ylivoima hyppäsi kaukaloon, tällä kertaa nuoremman Veikkolan loukkaantumisesta johtuen, hieman muuttuneella kokoonpanolla. Pienet muutokset ylivoimassa eivät paljoa näkyneet sillä vain 12 sekuntia ylivoiman alkamisen jälkeen Mavromihalis siirsi pallon Hautalahdelle, joka venytti verkkoa maalin arvoisesti. Ottelu PaSulle 2-0. Ei kahta ilman kolmatta. Vain vajaat neljä minuuttia edellisestä ja kentällä maratonaarin lailla kirmannut Joni Hietala sijoitti reikäpallon tarkasti takanurkkaan Hautalahden Kimmon saadessa syöttöpisteen maalista. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-0.

 

Vaikka tiedettiin, että TeRi pelin jälkeen tulossa oli toinenkin kovatasoinen peli, ei kolmannessa erässä jarruteltu yhtään. Ei haluttu jarrutella, ei ollut varaa jarrutella, eikä suharilauma edes osaa kaukalossa jarrutella. TeRi iski PaSu-puolustukseen kiinni kuin raivohärkä, karvasivat päätylautaan asti ja pakottivat Pallosuharit näyttämään millaista on suharilauman viisikkopuolustus. Muutamalla syötöllä teuvalaisten karvaus saatiin rauhoitettua ja jokunen vastahyökkäyskin aikaiseksi. Maaliin johtaneita tilanteita ei Pallosuharit enää kolmannessa erässä luoneet, mutta hienoa oli todeta, että kovankin paineen alla jokainen ketju kykeni luomaan vastahyökkäyksiä ja sai tilanteita aikaiseksi.

 

Kolmannen erän edetessä laidat alkoivat todella kolista ja kaukalo sai aivan uusia mittoja laitojen siirtyessä milloin minnekkin. Pallokontrolli siirtyi hetkellisesti TeRille vasta aivan ottelun lopussa heidän pelatessa kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Ilman maalivahtia pelatessa TeRi loi monta laukaisupaikkaa, mutta Pallosuharit näyttivät mikä merkitys on laukausten peitoilla. Mansikoita otti jokainen kentällä ollut Suhari ja TeRillä alkoi loppumaan aika kesken. Ainoa särö loistavasti toimineeseen peittopeliin tuli pelikellon näyttäessä lukemaa 43:43. TeRi kavensi lukemiksi 3-1 tolpan kautta PaSu-hyökkääjien päästäessä puolustajan vedon läpi kommunikaatiovirheen vuoksi.

Enempää maaleja tuossa kuumassa ja vauhdikkaassa ottelussa nähty ja PaSu voitti lukemin 3-1. Muutama TeRi-palaaja kävi ottelun tauottua sen verran kuumana että olisivat halunneet jatkopelit  vielä pihalle, mutta tulostaulu kertoi omaa tarinaansa ja PaSulla oli vielä toinen kova koitos kaukalossa edessä.

TeRi-ottelu oli PaSun tasapainoisin 45-minuuttinen tällä kaudella. Peli saatiin nopeasti oikeille raiteille, jokaisen Suharin taisteluilme oli kohdillaan ja hurmos sekä halu voittaa näkyi katsomoon saakka. Historiallinen kautta aikain ensimmäinen voitto TeRistä antoi koko joukkueelle sellaisen esimerkin uhrautumisesta ja todellisesta taistelemisesta, että se varmasti kantaa läpi kauden.

 

SC Laihia - PaSu

TeRi-ottelun jälkeen päästiin sellaiseen hurmostilaan, että pukukopissa valmistuttiin Laihia-peliin nauraen ja suharimaiseen tapaan sydämellisesti päätä aukoen, hyvällä fiiliksellä luotiin hyvää fiilistä. Pukukopista suharilauma lähti nauraen kaukaloon.

Laihian kokoonpanosta tiedettiin löytyvän yksilötaitoa, joka on hankittu jollain muulla tasolla kuin nelosdivisioonassa. Yksi mies ei kuitenkaan joukkuetta tee, joten yksilön vaarallisuus tiedostettiin sitä sen kummemmin analysoimatta. Keksityttiin omaan peliin ja päätettiin, että mies saa mennä läpi, mutta pallo ei.

Ottelu alkoi hieman kaksijakoisesti. Peli kulki päästä päähän, mutta hermoilua oli selkeästi ilmassa, sillä syötöt eivät oikein löytäneet omien pelaajien lapoja. Hyökkäykset päättyi puolin ja toisin keskialueelle. Molempien joukkueiden puolustus oli kuitenkin uomissaan aivan alkusekunneista asti. Pikkuhiljaa ottelun ilme alkoi selventyä: PaSun annetaan pitää palloa ja Laihia iskee, jos antaa paikan iskeä. Ja ensimmäinen paikka iskemiseen annettiin rangaistuslaukauksen arvoisen rikkeen muodossa ajassa 9:53.

Laihian pelaajista pallon vei keskiympyrään kuka muu muka kuin pistepörssin kärkimies Viinamäki. Sillä hetkellä kaukalossa ei ollut kuin kaksi miestä, Viinamäki ja maalivahti Kallioniemi. Jokainen penkillä istunut pelaaja varmasti tiesi rangaistuslaukauksen olevan pelin kannalta tärkeä tekijä. Erityisesti sen tiesi ja tunsi PaSun maalille torjumaan asettunut Kallioniemi.

Rangaistuslaukaus tuntui kestävän ikuisuuden, kunnes Viinamäki harhautti, harhautti toisenkin kerran ja Kallioniemi seurasi loppuun asti torjuen kypärällään! Silloin kaukalossa oli vain yksi mies.

Kallioniemi räjäytti sekä Qmaxin, että PaSun vaihtopenkin sellaiseen huutoon, että voi juma! Epäonnistunutta rangaistuslaukausta seurannut alivoimakin selvitettiin, joten takaiskuja ei tullut.

Laihian epäonnistunut rangaistuslaukaus oli ottelun kannalta todellakin käänteentekevä. Sen jälkeen PaSu löysi aivan uuden vaihteen. Laukauksia sateli ja vaarallisia kuvioita luotiin kerta toisensa jälkeen. Syötöt alkoivat osumaan kohdilleen ja kaksikko Mavromihalis-Loukasmäki otti ohjat käsiin ajassa 13:27 vieden PaSun 1-0 johtoon erän ainoalla maalilla. Maalintekijänä Loukasmäki, syöttäjänä Mavromihalis.

 

Erätauolla PaSun penkin takana ohjeita jakelemassa istunut Jari Kiviaho totesi kokemuksen syvällä rintaäänellä: ”Se voittaa, kumpi tekee vähemmän virheitä”. Ei hän väärässä ollut. Toinen erä jatkui tarkalla vääntämisellä, joka aaltoili päästä päähän. PaSun viisikkopeli pysyi kasassa ja Laihialaiset asettuivat sulkemaan keskialuetta. Erän loppupuolella tuli sitten se virhe. Heikko avaus keskialueelle ja laihialaiset pääsivät syötönkatkoon. Syöttö omille, pallo poikkarista maaliin ja ottelu tasatilanteeseen 1-1. PaSun johtoasema muuttui jälleen taisteluksi sarjapisteistä, todelliseksi kolmannen erän trilleriksi.

Kulmiin mentiin täysiä, molemmat joukkueet tahtoivat voittaa kaksinkamppailut ja irtopallot. Piiruakaan ei annettu periksi. Kovaotteinen vääntäminen johti siihen, että ensin Laihialaiset joutuivat alivoimalle. PaSun ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa purrut ja ottelu jatkui kutkuttavan jännittävissä 1-1 lukemissa. Hetken kuluttua Pallosuharit joutuivat vuorostaan alivoimalle. Jo kertaalleen aiemmin samaisessa ottelussa koeteltu PaSun alivoima toimi loistavasti. Laihia ei saanut ylivoiman alkupuolella vaarallisia tilanteita lainkaan aikaan. Ja jos et ite tee niin kyllä kaveri tekee. Siispä SC Laihian hukatessa ylivoimansa erikoistilannemaalista vastasi PaSu! Mavromihalis-Loukasmäki -kaksikko raastoi esimerkillisesti ja Ando tarjoili, Lousku maalasi alivoimalla tulostaululle lukemat 1-2 ja PaSu jälleen johtoon, kun peliä oltiin pelattu 41:15. Saman ylivoiman aikana Laihia kuitenkin sitten sai sen vaarallisen paikan. Miltei Loukasmäen tekemän johtomaalin jälkeen pallo pomppi pomppimistaan ja päätyi lopulta laihialaisista Viinamäen lapaan, joka kipitti karkuun ja kohtasi jälleen ilmiömäisesti läpi ottelun torjuneen Kallioniemen. Tälläkin kertaa tuossa kamppailussa Kallioniemi veti pidemmän korren ja torjui maalitekoyrityksen. Joukkue kiitti maalivahtiaan huutamalla villisti ja yleisö löi käsiä yhteen.

Ottelu kääntyi kohti loppuaan ja kaukalossa näkyi jo väsymyksen merkkejä sillä pakka alkoi rakoilemaan vaarallisesti. Laihian pelatessa ilman maalivahtia suharilauman täytyi vielä jaksaa taistella. SC Laihia pidettiin kuin pidettiinkin poissa vaarallisilta tekopaikoilta ja Kallioniemi nappasi marjoja minkä kerkesi. Vapauttava tyhjään maaliin tehty 1-3 maali syntyi ottelussa mukavat tehopisteet keränneen Mavromihaliksen lavasta. Loukasmäki lähetti pallon keskialueelta eteenpäin ja Ando juoksi pallon perään siirtäen pelivälineen tyhjään rysään. Yhdeksän sekuntia ennen loppua Miika Ylä-Mikkola kaunisteli vielä lukemiksi 1-4 Kai Hietalan tarjotessa maaliin varsinaisen kaverisyötön.

Mainiosti toimineen puolustuksen myötä ja ilmiömäisesti tolppien välissä esiintyneen Kallioniemen ansiosta Pallosuharit kairasivat SC Laihialta kaksi pistettä taskuun ja siirtyi

kahdestaan Konnien kanssa sarjan piikkipaikaille. Tästä on hyvä jatkaa pienten pelillisten juttujen hiomista.

 

Tappiottomalla pelillä eteenpäin kipittävä Pallosuharit on seuraavan kerran liekeissä kotiturnauksessa Töysässä Iivarin liikuntahallissa sunnuntaina 18.12.2016. Silloin nähdään jälleen varmasti kuuma kamppailu, kun SC Laihia hakee revanssia kello 10:00. Ainoa joukkue joka tällä kaudella ei ole PaSun kisakuntoa testannut, on Sisu Seinäjoelta. Sisu astelee Iivarin hornankattilaan kello 18:00.

 

Taistelu sarjapisteistä ja piikkipaikan puolustaminen jatkuu siis pian! Kautta on vielä jäljellä ja PaSu painaa duunia kovalla sykkeellä! Uskolliset fanimme, nähdään Töysän Iivarissa 18.12.

#33

-------------------------------------------------------------------------------

 

Lauantaina taistellaan sarjapisteistä Nurmon Qmaxilla

Tulevana lauantaina 26.11. Pallosuhareiden ykkösjoukkue kohtaa nelosdivisioonan otteluissa Teuvan Rivakan ja SC Laihian. Nämä ottelut ovat PaSulle erityisen tärkeitä, jotta sarjakärki pysyisi hallussa. TeRi jakaa sarjan kärkipaikan Konnien ja PaSun kanssa. SC Laihia on aivan kärjen tuntumassa neljäntenä. Jo pelkästään sarjataulukon perusteella luvassa on tasaiset ja tapahtumarikkaat ottelut.

 

Alavuden turnauksen jälkeen ylivoimaa on jauhettu vielä lisää ja hyökkäyskolmikoiden peliä haettu kohdilleen. Entistäkin vahvemman viisikkopelin saavuttamiseksi pelinavauksia ja pallokontrollin pitämistä on harjoiteltu. Alavudella nähtiin jo paljon hyvää, mutta vielä on parannettavaa.

 

PaSu koki edellisessä turnauksessa Alavudella valitettavan menetyksen, kun puolustuspään kivijalka #17 Jari-Matti Veikkola loukkaantui pahasti. Polvivamma pitää Jari-Matin sivussa aina joulukuun loppuun saakka ja kevätpuoliskokin on vielä kysymysmerkki. Nuoremman Veikkolan valitettava loukkaantuminen kysyykin nyt PaSun pakkiosastolta lisää jalkaa sekä kaksinkamppailuvoimaa. Laadukkaista laukauksista puhumattakaan.

 

PaSu-TeRi

Päivän ensimmäisenä otteluna kello 12:00 Pallosuharit kohtaa TeRin. Tasapisteissä PaSun kanssa oleva TeRi on sikäli PaSulle loistava vastustaja, että tässä ottelussa katsotaan kuinka suharilauma jaksaa jauhaa omaa peliään nopeaa ja leveällä rosterilla varustettua nuorta joukkuetta vastaan. TeRiltä löytyy tulivoimaa ja nokkeluutta paljon, joten PaSun on kyettävä pitämään palloa ja luomaan ruuhkaa TeRin puolustuspäätyyn luodakseen säröjä hyökkäyksistä elävää joukkuetta vastaan.

 

TeRin pelitapa ja rohkeus ovat juuri sellaista, mikä sytyttää Pallosuharit tastelemaan. Taistelun tiimellyksessä on kuitenkin pidettävä järki mukana ja pelattava viisikkona omaa peliä. Vauhtia tulee piisaamaan ja maukkaita vääntöjä reikäpallosta nähdään paljon. Katse kulmiin ja maalin edustalle, siellä tulee tapahtumaan!

 

Pallosuhareiden ja TeRin astellessa kaukaloon, on luvassa varmasti viihdyttävä kamppailu, sillä suhareita vastassa on nopeasti liikkuva ja taitava joukkue. PaSu puolestaan on palloa maltilla pitävä joukkue, joka iskee paikan tullen. Kumpi pettää ja kumpi pitää? TeRin vauhti ja rohkea karvaus vai PaSun pallokontrolli ja maltti? Tämän ottelun voittaa valmiimpi joukkue, ja PaSu on aina valmis!

 

SC Laihia-PaSu

Kello 14:00 kaukaloon PaSua vastaan asteleva nousijajoukkue SC Laihia ei tule päästämään PaSua helpolla. Vaihtelevasti pelannut SC Laihia on latonut maaleja liukuhihnalta, mutta omiinkin on päässyt melkoinen määrä reikäpalloja.

 

TeRi ottelun tapaan SC Laihia-ottelussa PaSun on pysyttävä pallossa ja tapettava vastustajan karvaus, jotta vaarallisia vastahyökkäyksiä pystyttäisiin luomaan. Oman pään virheille ja keskialueen pallonmenetyksille ei ole varaa yhtään, sillä niistä tullaan rankaisemaan armottomasti. Laihialaisten penkiltä löytyy sellaista yksilötaitoa, että suhariviisikko saa olla todella tarkkana, jotta kaksi pistettä mukaan napattaisiin.

 

SC Laihia on PaSulle vielä miltei uusi tuttavuus, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka laihialaisten puolustus aukeaa hurjassa iskussa olevan kaksikon Loukasmäki-Mavromihalis käsittelyssä. Edellisessä turnauksessa kakkosketju Hautaniemen johdolla pääsi hyvään vauhtiin, joten on kutkuttavan jännittävää nähdä mitä ne pojat keksivätkään. Suuri tekijä ottelun kulun kannalta on se, että pystyykö PaSu tappamaan SC Laihian hyökkäykset vahvalla viisikkopuolustuksella ja iskemään omista paikoista suurella prosentilla maaleja. Laihialaisia vastaan Qmaxin kaukalossa nähdään tarkka, tehokas ja vaarallisesti iskevä Pallosuharit.

Tuu mestoillle tsekkamaan Pallosuhareiden kisakunto Qmax Arenalle lauantaina 26.11. kello 12:00 ja 14:00! Nähää siä!

#33

-------------------------------------------

Alavudelta saldona täyspotti, jaettu kärkisija ja iso menetys.

Lauantaina 5.11.2016 Pallosuhareiden ykkösjoukkue asteli Alavuden Kunto-Lutran liikuntasalin uudelle matolle ajatuksenaan vain ja ainoastaan täyspotti eli neljä sarjapistettä. Suharilauma oli juuri niin nälkäinen kuin otteluennakossa uumoiltiinkin ja vaarallisia tilanteita luotiin jatkuvasti. Vaikka ottelut päättyivät selviin 2-7 ja 6-3 lukemiin, eivät pisteet irronneet helpolla. Vaadittiin tarkkaa pelaamista, isoja peittoja, taisteluilmettä sekä yksi iso ja valitettava loukkaantuminen, että pisteet matkasivat Töysään.

 

SB Kauhajoki II - PaSu

Ottelu alkoi vahvasti PaSun komennossa. Pallokontrolli otettiin vahvasti itselle heti alussa ja vastustajan karvaus purettiin nopeilla oman pään syötöillä. Vaikka ottelun alku oli Pallosuhareiden osalta vahva, niin palkintoa saatiin odottaa melkein erän loppuun saakka. Savolan Jannen syöttäessä kuparisen rikkoi Miika Ylä-Mikkola ajassa 13:21. PaSun vahvasti paineistava karvaus tuotti tulosta heti maalin jälkeisessä vaihdossa, kun hyökkääjäksi tähän otteluun siirretty Niko Raiski katkaisi avaussyötön ja siirsi pelivälineen tarjottimelta rivakasti maaliin. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, mutta tilanteita oli molemmissa päädyissä paljon. Tolpat kolisivat Kauhajoen päädyssä ja Siltala napsi marjoja PaSun maalilla. Kauhajoen puolustaja napautteli sen verran mukavasti mailaan maalintekopaikassa, että Pasulle tarjoutui ylivoimamahdollisuus ensimmäisessä erässä, mutta sitä ei tällä kertaa pystytty hyödyntämään.

 

Toinen erä jatkui siitä mihin edellisessä jäätiin. Hieman yli puolentoista minuutin pelin jälkeen PaSu lateli taululle 0-3 lukemat. Pelikellon näyttäessä 16:32 kaksikko Mavromihalis-Loukasmäki iski ensimmäisen kerran, Lousku tarjoili ja Ando maalasi. Toiset erät ovat olleet kammottavan vaikeita PaSulle ja tälläkin kertaa oli lähellä, ettei pelistä tehty itselle vaikeaa toisen erän aikana. Sama mies päästettiin kaksi kertaa pienen ajan sisällä keskisektorille vetopaikkaan ja tuloksena noista nukahduksista oli kaksi maalia ja tulostaululle lukemat 2-3. Tässä vaiheessa koko Suhareiden vaihtopenkki näki edelliset ottelut filminauhana silmissään ja tajusi, että oli ryhdistäydyttävä. Hautalahden Jouni näytti kuinka vastustajan hurmos tapetaan ja iski Juha Rinteen tarjoamasta syötöstä lukemat 2-4:ään. Hautalahden maali aloitti sellaisen Suhari-shown, että ottelu ratkaistiin jo toisessa erässä. Ensin vahvassa vireessä ollut kaksikko Savola-Ylä-Mikkola järjesti kaksi maalia; ajassa 25:47 lukemat 2-5:teen ja 28:52 lukemat 2-6:teen. Molemmissa maaleissa tekijänä Savola ja syöttäjänä Ylä-Mikkola. Suhari-Show päättyi ajassa 29:57 PaSun seitsemänteen maaliin, jonka maestrona toimi Mavromihalis Loukasmäen syötöstä.

 

Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 2-7. Kolmas erä oli takuuvarmaa päästä päähän viihdettä, jossa sai vääntää tosissaan ja vaarallisia laukauksia sekä isoja peittoja tuli jatkuvasti. Nopeatempoinen vääntö kuitenkin taukosi erän alkupuoliskolla vaaralliseen ja ilkeän näköiseen tilanteen. Pallosuhareiden puolustaja #17 Jari-Matti Veikkola taisteli pelivälineen itselleen ja avasi vaikeasta asennosta pitkän laitasyötön. Syötöstä maksettiin kuitenkin kova hinta, sillä samassa tilanteessa ”Jipen” polvi vääntyi niin pahasti, että mies tipahti suorilta maihin ja tuumasi tuomarille: ”vihellä peli poikki, polvi meni sijoiltaan”. Nopea ensiapu joukkuetovereilta, ambulanssi paikalle ja testaamaan Alavuden TK:n palveluita. Ikävän tapahtuman seurauksena ottelu venyi puoli tuntia ja arvatenkin koko loppuerä oli puolin ja toisin armotonta sähläilyä. Maaleja ei enää nähty ja ottelu päättyi PaSun voittoon lukemilla 2-7.

 

Vielä emme tiedä, kuinka vakava nuoremman Veikkolan loukkaantuminen oli. On pelitauko sitten kuinka pitkä tahansa, niin menetys on PaSun puolustukselle suuri.

 

PaSu - PSB Lapua

Ensimmäinen erä oli kaunista katseltavaa, pallo liikkui mieheltä toiselle nopeasti ja tarkasti, tilanteita rakennettiin maltilla ja vastustaja pidettiin irti pallosta. Ensimmäinen erä oli sellaista peliä, jota PaSulta on tällä kaudella nähty aiemmin vain Konnia vastaan, hallittua ja tehokasta. Ottelun ensimmäisessä erässä PaSu latoi neljä maalia Lapuan verkkoon. Jos Kauhajoki pelin toinen erä oli Suhari-show, niin Lapua-pelin ensimmäinen erä oli maalien puolesta Hautaniemi-show. Kimmo latoi hatullisen maaleja sekunnin päälle kahdeksassa minuutissa. Syntyajat maaleissa olivat 3:28, 6:05 ja 8:01. Kahdessa ensimmäisessä syöttäjänä Mavromihalis ja kolmas oli ”soolomaali”. Neljäs maali oli Hautalahden käsialaa. Ajassa 14:08 Jope taikoi pallon verkon perukoille, syöttäjänä kuka muu muka kuin Mavromihalis.

 

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Veli-Matti Hietala lähti haastamaan rohkeasti keskialueella ja PSB Lapua joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimaa jauhettiin maltilla pitkään ja jokainen voitettu irtopallo oli merkki PaSun voitontahdosta. Ajassa 21.42, kun Lapuan jäähyä oli jäljellä enää 15 sekuntia, Loukasmäki nosti komean kuvion päätteeksi pallon verkkoon aivan maalin edestä. Syöttöpiste jäähyn hankkineelle Hietalan ”Vellulle”. Ylivoimamaalin jälkeen ote pysyi PaSulla ja yleisö heräsi tosissaan peliin mukaan. Huutomyrsky oli sen mukainen, kun Antti Loukasmäki laukoi ottelun toisen maalinsa Andon tarjoilemasta poikittaissyötöstä. Syöttöpiste oli Mavromihalisille jo ottelun neljäs. PaSun kuudennen maalin jälkeen ote alkoi lipsua ja vastustaja nosti karvaustaan niin paljon, ettei PaSun reagointi pysynyt enää perässä. Alle puolen minuutin sisällä PSB Lapua teki kaksi maalia; 6-1, 25:28 ja 6-2, 25:54. Toisen erän loppu oli sitten PaSun puolelta lähinnä pakan kasaamista ja selviytymistaistelua.

 

Kolmannessa erässä PaSu yritti saada omasta pelistä jälleen kiinni, mutta syötöt lipsuivat vastustajalle ja maalintekoyritykset kariutuivat peittäviin pelaajiin. PSB Lapua laukoi, paineisti ja pysyi pallossa. Ottelun hienoin suoritus nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun PaSun voittojen takuumiehenä toiminut maalivahti Janne Siltala nappasi komealla torjunnalla pallon ensin jalalla ilmaan ja sitten napsi pallon ilmasta haltuun kuin lapsi tikkarin karkkihyllyltä, varmasti ja eleettömästi. Ja tuo torjuntahan sai aikaan melkoiset aplodit ja varmasti söi vastustajan pelihuumoria. Vastustaja kaunisteli vielä myöhemmin lukemat 6-3:een Suhareiden puolustuksen unohtaessa takatolpan vartioimatta. Ottelun lopussa ei sen kummoisempia tilanteita nähty ja summeri soi tulostaulun näyttäessä lukemia 6-3

 

Vaikka ensimmäinen erä oli kaunista katseltavaa, niin ottelu oli loppujen lopuksi hyvinkin hankala. Täydellinen ottelun hallinta annettiin vastustajalle ja pelistä tehtiin jälleen kerran itselle vaikea. Siltalan loistavat torjunnat ja hyökkääjien nälkäisyys kuitenkin pelastivat Pallosuharit ja tästäkin ottelusta kaksi pistettä lähti Töysään.

 

Vieläkään ei nähty ehjää ja tarkkaa 45-minuuttista, mutta kaukalossa oli todellakin nälkäinen ja taisteleva Suharilauma. Täyspotti ja sarjan jaettu kärkisija ovat juuri se mitä haettiin. Pelit vain kovenevat, mikä tarkoittaa sitä, että pelinkin on parannuttava.

 

Töitä jatketaan ja seuraavan kerran Suharilauma on kaukalossa Nurmon Qmax Areenalla 26.11. Silloin vastaan asettuu vahvassa vireessä oleva sarjakolmonen TeRi sekä neljännellä sijalla majaileva SC Laihia. Ottelut kello 12:00 ja 14:00 ja silloinkin tavoitteena vain ja ainoastaan täyspotti.

----------------------------------------------------------

Huomenna taistellaan pisteistä Alavudella - Vain täyspotti kelpaa

Pallosuhareiden ykkösjoukkueen kausi jatkuu huomenna lauantaina 5.11.2016 kahdella ottelulla Alavuden Kunto-Lutrassa. Tasan kello 13:00 vastaan asettuu SB Kauhajoki II ja kello 15:00 PaSun kisakunnon haastaa PSB Lapua. Tiedossa on tiukkaa taistelua ja periksiantamatonta asennetta, sillä tästä turnauksesta PaSulle ei kelpaa mikään muu kuin täyspotti, eli neljä sarjapistettä.

 

Kauhajoella pelattu edellinen turnaus päättyi pettymykseen IU:n napatessa yhden pisteen mukaansa. Pistemenetyksen myötä PaSu on entistä nälkäisempi ja se on näkynyt kaikessa tekemisessä. Nyt on treenattu tosissaan, pistetty kroppaa likoon, hiottu pelityyliä ja luotu sellainen taisteluilme, että todellakin kannattaa painaa mieleen kaksi kellonaikaa 13:00 & 15:00.

 

SB Kauhajoki II - PaSu

Pisteet ei tule helpolla irtoamaan. Alkukauden aikana otteluita seuratessa on huomattu, että jokainen joukkue on valmis haastamaan kaikki muut joukkueet. IU ottelussa huomattiin, että jos ei pelaa 45 minuuttia vaan ”höntsäilee” siitä pienenkin osan, niin vastustaja saa pelihuumorista kiinni ja rankaisee armottomasti. SB Kauhajoki II järjestää suurella varmuudella vaarallista ruuhkaa PaSun päätyyn, jos viisikkopeli ja taisteluilme eivät ole kunnossa.

 

SB Kauhajoki II tulee otteluun selkeänä haastajana ja PaSu ennakkosuosikkina. Vaaditaan kokonainen 45 minuutin keskittyminen ja vahva sekä yhtenäinen taistelu, että Kauhajoelta pisteet napataan Töysään. Mikään ottelu ei ole varma ja taputeltu ennen kuin summeri soi. Tuo vanha ja viisas sanonta pitää paikkansa tämänkin ottelun kohdalla. Alusta asti on otettava ohjat käsiin ja oltava ottelun kapellimestari, jotta pisteiden jahtaamisesta ei tehdä liian vaikeaa.

 

Ennakkosuosikki on paljon heikompi kuin haastaja, mikäli otteluun ei olla valmiita. PaSu on valmis, PaSu on nälkäinen. SB Kauhajoki II, tervetuloa kaukaloon!

 

PaSu - PSB Lapua

Kello 15:00 saadaan vääntää aivan uutta tuttavuutta vastaan. Mustissa pelipaidoissaan viihtyvä PSB Lapua nousi nelosdivariin viime kauden päätteeksi ja on esiintynyt vahvasti. Saldona heillä on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Sarjataulukossa PSB Lapua on aivan PaSun kannoilla viiden pisteen saldollaan. Tasainen vääntö siis luvassa!

 

Kun PSB Lapuan ja PaSun aloitusviisikot astuvat kaukaloon alkaa kuuma vääntö. Sarjan keskikastiin kuuluvat joukkueet haluavat molemmat nostaa asemiaan ja se ei tule olemaan helppoa. Kulmissa väännetään kovaa ja pallot survotaan maaliin, jos ne eivät muuten sinne mene.

 

Alkukaudesta toiset erät ovat olleet PaSulle katastrofaalisen hankalia ja vastustaja on aina niissä päästetty rinnalle ja pahimmassa tapauksessa ohi. PSB Lapuaa vastaan tuollaiselle nukahtamiselle ei ole varaa vaan on pidettävä vastustajan pelihuumori matalalla pitämällä pallokontrolli itsellä ja pelaamalla kovaa ja kauniisti.

 

PSB Lapua on innokas ja nälkäinen joukkue, mutta PaSu on vahva ja nälkäisempi joukkue. Tästä ottelusta suhareille kelpaa vain täysi pistepotti.

 

—————————————————————————————

 

Alavuden turnauksessa Pallosuharit jahtaavat kauden ensimmäistä täyttä neljän pisteen saalista. Kaikki mahdollisuudet siihen on, joten on enää suhareista kiinni, monenko pisteen kanssa kotiin lähdetään. Alkukaudesta on opittu, että voitolla yöhön on paljon mukavampi, kuin tasurilla yöhön. Tuu kattomaan, kuinka nälkäinen suharilauma lähtee pistejahtiin ainoana tavoitteena täyspotti ja tottakai; voitolla yöhön!

 

Katsomoon pientä vinkkiä sen verran, että kannattaa seurata kaksikon Mavromihalis-Loukasmäki otteita. Ja josko se nuoremman Veikkolan kanttiki alkais laulamaan omaa kaunista lauluaan?

#33

 

Kausi jatkui Kauhajoella - Toiset erät katastrofaalisia

 

Pallosuhareiden miesten ykkösjoukkueen pelit jatkuivat sunnuntaina 16.10. Kauhajoella. Ottelut MLT II:sta ja IU:ta vastaan olivat sellaisia kuin, odotettiinkin. Pisteiden eteen sai tehdä tosissaan töitä ja piiruakaan ei annettu periksi. Tarjolla oli neljä pistettä, mutta mukaan tarttui ”vain” kolme pistettä.

 

MLT II - PaSu

Ensimmäinen ottelu vihellettiin käyntiin kello 16:00. Alkuvihellyksestä saakka oli selvää, että Suharit ovat lähteneet hyvällä jalalla kaukaloon ja miehet olivat hereillä. Ajassa 1:29 PaSu otti ohjat käsiinsä ja siirtyi 0-1 johtoon Savolan Jannen naulatessa Hietalan Jonin syötöstä reikäpallon verkon perukoille. Tasaista vääntöä jatkui seuraavan minuutin verran, kunnes Pallosuharit lahjoittivat maalin Mailattomille ja ottelu tasatilanteeseen 1-1. Lahjamaali ei kuitenkaan PaSun peliin vaikuttanut vaan oma viisikkopeli pysyi hyvin kasassa. Ottelun hurjimman näköinen tilanne nähtiin pelikellon lyödessä taululle ajan 7:58. Ottelun alun loistavasti Suhareiden alakerrassa raastanut Jari-Matti Veikkola ajettiin vaarallisessa paikassa tylysti laidan yli rangaistuksen arvoisesti. Tilanteen seurauksena Veikkola loukkaantui ja hänen pelinsä jäivät siihen. Treeneissä suuren tarkastelun ja hiomisen kohteena ollut ylivoima pääsi tositoimiin. Ylivoima oli hienoa katseltavaa ja pallo liikkui näyttävästi. Pitkän pyörityksen päätteksi Antti Loukasmäki laukoi keskeltä pallon maaliin Kimmo Hautaniemen syötöstä. Ylivoiman jälkeen Pallosuharit pääsivät aina vain paremmin peliin kiinni ja nakuttivat taululle 1-3 lukemat. Seppinä tuossa maalissa toimivat Hautaniemi ja Savola, jälkimmäiselle maali ja ”Kimbelle” syöttöpiste.

 

Jos ensimmäinen erä oli Pallosuhareiden näytöstä, niin toinen erä oli jotain aivan muuta. Viisikkopelissä oli hakemista, syötöt päättyivät katkoihin ja vedot menivät seinille. Toisesta erästä ei paljon muuta kerrottavaa jäänyt kuin se, että Mailattomat tekivät erässä kolme maalia ja Pallosuharit nolla. Näin ollen erätauolle siirryttiin takaa-ajoasemassa 4-3. Kerrassaan huono erä PaSulta.

Kolmanteen erään täytyi herätellä joukkuetta uudelleen ja päädyttiin tiivistämään kokoonpano kahteen ketjuun ja nostettiin karvausta. Kaikki peliin, oli selkeästi erän henki. PaSun kova paineistus johti siihen, että Mailattomien avausyritykset päättyivät keskialueelle ja hyviä vastahyökkäyksiä saatiin aikaan. Muutaman kerran kuuluneen tolppien kolinan jälkeen alkoi tapahtua. Hautaniemi pääsi loistavaan laukaisupaikkaan, mutta Mailattomien pelaaja nappasi mailansa väliin sääntöjen vastaisesti ja joutui istumaan kaksiminuuttista. Sama mies puhui itselleen vielä lisäksi 2+10min jäähyn. PaSulle tuli kuin tarjottimella tilaisuus nousta tasoihin ja mennä lujaa ohi. Tasoihin tultiinkin ajassa 38:14 komealla YV-maalilla. Andonis Mavromihalis tarjoili pitkän ja kauniin poikittaisyötön Hietalan ”Vellun” lapaan ja Vellu täräytti pelivälineen varmasti maaliin. Ylivoiman jatkuessa oli mahdollisuus naulata PaSu jälleen johtoon, mutta siinä eivät Suharit onnistuneet. Ottelun loppuminuutit mentiin vauhdilla päästä päähän turhia jarruttelematta ja melkoisia tilanteita luotiin sekä molemmille maaleille, että kulmavääntöihin. Edellisen turnauksen tavoin vaihtopenkiltä sankarin viitan harteilleen nappasivat kaksikko Mavromihalis-Loukasmäki. Viimeisellä minuutilla pelikellon lyödessä 44:10 ”Ando” teki hienon esityön ja tarjoili pelivälineen ”Louskulle”, joka laukoi Pallosuharit johtoon. Lukemat 4-5 pitivät

loppuun asti, vaikka Mailattomat paineistivat loppuun asti kovaa ja pyrkivät vimmatusti tasoittamaan ottelun.

 

Vaikka toinen erä olikin heikko, niin nämä pisteet maistuivat Pallosuhareille. Takaa tasoihin ja ohi on merkki vahvasta joukkueesta.

 

PaSu - IU

Niinhän siinä lopulta kävi, että IU loi todella suurta kitkaa Pasun alkukauteen. Ottelun alku oli loistava ja silkkaa Pallosuhareiden näytöstä. Viisikkopeli oli loistavaa ja jokaisessa vaihdossa luotiin vaarallisia maalipaikkoja. Ensimmäiseen erään PaSu naulasi kolme maalia. Maalintekijöinä häärivät Savola, Mavromihalis ja Hautaniemi. Syöttöjen tarjoilijoina toimivat Hietalan ”Vellu”, Toivola ja Loukasmäki. Ottelun ensimmäinen erä oli juuri sellaista peliä, jota PaSun täytyy tällä kaudella pelata menestyäkseen.

 

Jos ensimmäinen erä oli loistava, niin toinen erä oli suorastaan katastrofi. Edellisen ottelun kaava siis toistui tässäkin pelissä. Toinen erä oli täysin vastustajan käsissä. IU kavensi ottelun heti erän alussa 40 sekunnin pelaamisen jälkeen. Hautaniemi kuitenkin lisäsi PaSun etumatkaa lukemiin 4-1 Mavromihalisin syötöstä. Tämän maalin jälkeen tapahtui kuitenkin jonkinasteinen sulaminen PaSu-leirissä ja IU päästettiin kolmen maalin takaa tasoihin. Aivan erän lopussa 45 sekuntia ennen summerin huutoa PaSu meni jälleen johtoon Antti Loukasmäen maalilla. Tuohonkin maaliin syötön tarjoili Mavromihalis. Toinen erä oli kerrassaan hirveä, mutta erätauolle lähdettiin kuin lähdettiinkin PaSun johtaessa 5-4.

 

Kolmaserä, oi mitä maali-iloittelua! Erä oli katsojille varmasti viihdyttävä, mutta ainakin PaSun pelaajille se oli epäuskoinen ja hankala erä. Täyttä sählyä alusta loppuun. Pallosuhareiden Hautaniemi aloitti maalijuhlat lisäten johdon 6-4:ään ”paraatipaikaltaan” maalin edestä. Tämän maalin syöttäjä ei ollut yllätys, sillä pöytäkirjaan kirjattiin numero #91 Andonis Mavromihalis. Mutta sitten alkoi IU:n näytös…Kolme maalia viiteen minuuttiin ja IU johtoon numeroin 6-7. Tässä vaiheessa pelistä tuli mielenkiintoinen ja Suharit tajusivat, että pisteistä täytyy todella taistella ja se ei tule olemaan helppoa. Tasoitus oli tehtävä pian, joten Hautaniemi marssi vaihtoaitiosta paraatipaikalleen ja laukoi sydämensä kyllyydestä Joni Hietalan tarjoaman pallon IU:n maalivahdin taakse. Pian Hautaniemen tekemän tasoitusmaalin jälkeen PaSu pääsi jälleen jauhamaan ylivoimaa, joka osoittautuikin varsin tehokkaaksi. El Capitano ”Vellu” Hietala tiputti alaspäin ja Niko Raiski lähetti matkaan räväkän kanttilaukauksen, joka painui komeasti ylänurkkaan. Peli lähestyi loppuaan, eikä Pallosuharit ajatelleet tyytyvänsä tasapeliin. Siispä jälleen sankarin viitan harteilleen nappasi sama kaksikko, kuin edellisessä ja sitä edellisessäkin pelissä. Ando tarjoili ja Lousku kiitti viemällä Pallosuharit 9-8 johtoon ajassa 43:49. Voi sitä tuulettamisen ja miehisen huudon määrää! Ottelun teeman mukaisesti sähläys kuitenkin jatkui ja PaSu puolusti johtoasemaansa vimmatusti. Härän lailla vauhdilla hyökänneen IU:n puolustaminen oli kuitenkin todella hankalaa eikä PaSun puolustus kestänyt aivan loppuun saakka. Viimeisellä minuutilla kellon lyödessä 44:53 IU tasoitti ottelun viivasta lähetetyllä laukauksella, joka pomppi onnekkaasti monen jalan ja mailan kautta läpi PaSun puolustuksen. Suharit saivat vielä yhden hyökkäyksen aikaiseksi viimeisillä sekunneilla, mutta se ei tuottanut tulosta. Ottelu päättyi lukemiin 9-9 ja koppiin poistui omaan suoritukseensa pettynyt Pallosuharit. Oli sittenkin tyydyttävä tasapeliin.

 

Vaikka kolme pistettä neljästä on hyvä saavutus, niin IU-pelin kaltaisia sulamisia ja sekoiluja ei saa jatkossa tapahtua. On pelattava ehjiä 45 minuuttisia, sillä varmaa on se, että ottelut vain kovenevat. Hieno asia oli kuitenkin se, että ylivoima toimii ja tehokkuutta löytyy, kun sitä tarvitaan. Töitä on kuitenkin tehtävä.

 

Suharilauma on seuraavan kerran liekeissä lauantaina 5.11.2016 Alavuden Kunto-Lutrassa. Silloin vastaan asettuvat SB Kauhajoki II kello 13:00 ja PSB Lapua kello 15:00. Tuu sinne kattomaan, kuinka Kauhajoen turnauksesta sisuuntuneet Pallosuharit taistelevat kauden ensimmäisestä täydestä pistepotista.

#33

----------------------------------------------

Taas mennään!

Pallosuhareiden miesten ykkösjoukkueen kausi jatkuu huomenna sunnuntaina 16.10.2016 Kauhajoella. Silloin pelataan taas kovaa ja taistellaan jokainen irtopallo omille! Kello 16:00 vastaan asettuvat MLT II ja 18:00 IU.

 

Pisteistä lähdetään taistelemaan miltei samalla kokoonpanolla kuin avausturnauksessa. Yksi pelaaja liittyi kuluneella viikolla nälkäiseen joukkoomme. Hän on pitkän linjan Suhari Jukka Toivola. Iloksemme ”Toiska” nappasi Oxdogin naulasta ja pisti tossut jalkaan. Näin ollen PaSun alakerta sai kovan luokan pallovarman raatajan!

 

Viime turnauksessa päästiin jauhamaan paljon ylivoimaa, mutta sen tulos ei ollut halutulla tasolla. Viimeistely oli heikkoa, vaikka paikkoja luotiin paljon. Tästä syystä ylivoimaa on jauhettu treeneissä paljon ja pelaajien viimeistelyprosenttia pyritty nostamaan erinäisillä maalintekoharjoitteilla.

 

Molemmat vastustajat ovat PaSu:lle ennestään tuttuja. Viime kauden kaksi ottelua MLT II:sta vastaan olivat juuri sitä nöyrää raatamista ja tarkkaa taistelua, mitä vaaditaan tälläkin kaudella, jos menestyä tahtoo. Varmaa on se, että MLT II:n kanssa mennään lujaa päästä päähän ja pallo liikkuu molemmilla joukkueilla vikkelästi. On oltava jälleen hereillä alusta asti ja pelattava isolla taistelijan sydämellä omaa peliä!

 

IU on yllätysvalmis joukkue, joka tulee varmasti rankaisemaan armotta ja nappaamaan pisteet kotiin, jos siihen antaa mahdollisuuden. Viime syksyn tapaan isojokelaiset luovat takuulla kitkaa PaSun alkukauteen. Virheisiin ei ole varaa ja pallokontrolli on pidettävä omilla alkuvihellyksestä summerin huutoon.

 

Ensimmäisessä turnauksessa nähtiin, että menohaluja on enemmän kuin aiemmin. Sunnuntaina täytyy näyttää, että PaSu osaa pelata vieläkin kovempaa. Silloin kaukalossa tarkempi, parempi ja tehokkaampi PaSu!

Tuu kattoon Kauhajoen yhteiskoululle! Nähää siä!

#33

---------------------------------------

Kausi käyntiin tasapelillä ja voitolla - Taisteluilmettä ja katastrofin aineksia 

Pallosuhareiden miesten edustusjoukkueen kausi alkoi viime sunnuntaina 25.9. Seinäjoen Qmax-areenalla otteluilla Konnia ja SC Alavutta vastaan.  

 

Pallosuharit - Konnat 

Kello 10:00 kohdattiin Konnat. Edellisviikon treeneissä ja pukukopissa mainittiin moneen kertaan, että vastaan asettuva nousijajoukkue Konnat on todella kovatasoinen ja vaarallinen joukkue. Puheet eivät valehdelleet yhtään. Vastassa oli alusta asti vaarallinen ja taitavasti viisikolla palloa liikutteleva joukkue täynnä yksilötaitoa. Jokaisen Suharin mielessä oli kuitenkin lukuisat puheet Konnien kovuudesta ja se näkyi kentällä. Alusta asti oltiin hereillä ja pelattiin niin kuin sovittiin.  

Nöyrä pelitapa tuotti tulosta ajassa 5:30, kun Antti Loukasmäki löysi syötöllään parhaalle maalintekosektorille itsensä taistelleen Hautalahden. Jopen tarkka laukaus upposi alakulmaan ja PaSu siirtyi 1-0 johtoon. Ottelun avausmaali antoi lisää taistelumieltä koko Pallosuhareiden joukkueelle. Lisää liekkejä koneeseen iskettiin rohkeilla haastoilla, joista yksi johti lopulta siihen, että Konnien puolustus joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Pienen hakemisen jälkeen PaSun ylivoima alkoi pyörimään ja Niko Raiski tarjosi Savolan Jannelle paikan siirtää PaSu kahden maalin johtoon. Savola kiitti tarjoilusta ja naulasi ylivoimalla ajassa 9:30 taululle 2-0 lukemat. Ensimmäinen erä Pasulle 2-0. 

Toiseen erään tiedettiin Konnien nostavan karvausta ja pitävän palloa vielä enemmän. Kovaa Konnat tulivatkin ja kavensivat ottelun toisen erän alussa ajassa 16:54 lukemiin 2-1. Moista takaiskua ei Suharit paljoa säikähtäneet vaan jatkoivat kovaa taistelua ja pelasivat omaa tarkkaa peliään. PaSun puolustus piti, Siltala torjui maalissa varmasti ja avauspeli sujui Konnien kovasta paineistuksesta huolimatta. Toisen erän vauhdikkaan taistelun huipentumana Ando päätti antaa vapauttavan syötön Loukasmäelle keskelle ja Lousku kiskaisi PaSun 3-1 johtoon. Toinen erä tasan 1-1. 

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla kuin toinenkin pelattiin, Konnat paineistivat kovaa ja PaSu pelasi tarkasti ja iski kun paikka tuli. Ajassa 35:41 Konnille tarjottiin mahdollisuutta kaventaa ottelu 3-2:teen PaSun Niko Raiskin ottaessa jäähyn. Konnien ylivoima ei tulosta tuottanut,mutta heti jäähyn päättymisen jälkeen pallo pomppi onnekkaasti maalin eteen josta Konna pelaaja tuikkasi pallon sisään ajassa 37:46.Konnien kavennusmaalin jälkeen PaSulle tarjottiin mahdollisuutta ratkaista ottelu, mutta ylivoima ei tuottanut toivottua tulosta vaikka paikkoja olikin. Ja kun itse et tee niin kaverihan tekee…Ajassa 40:51 Konnien hyökkäys pääsi yllättämään sekä PaSun puolustuksen, että maalissa loistavasti läpi ottelun torjuneen Siltalan. Tulostaululle lukemat 3-3. Loppuerä mentiin ottelun teeman mukaisesti lujaa. Aivan ottelun lopussa Kai Hietala joutui istumaan kaksiminuuttista ja Konnat saivat ratkaisun avaimet käteen. Siltalan varmat kopit ja PaSun koko ottelun kestäneen taistelun kruunaava toimiva alivoima tekivät kuitenkin Konnien ylivoimasta voimattoman ja ottelu päättyi 3-3 tasapeliin. Pisteen saalistaminen Konnilta on tahtoa ja virtaa antava kovan luokan suoritus Pallosuhareilta. 

 

SC Alavus - Pallosuharit 

Kello 12:00 vastaan asettui rakas paikallisvastustaja SC Alavus. Tuota peliä voidaan kuvata täydellisesti lauseella: ”katastrofin aineksista vastustajan sulamisen myötä upeaan nousuun.”  

Pallosuharit olivat jättäneet jalat pukukoppiin ja liekö paikallisottelun tarjoamasta jännityksestä johtuvaa, mutta pallovarmuus oli ottelun alussa hirveällä tasolla. Pallonmenetyksiä tuli koko ajan ja syötöt menivät harakoille. Ottelu alkoi kauheimmalla mahdollisella tavalla SC Alavuden mennessä 1-0 johtoon ajassa 4:46. Onnistumisilla elävä ja niistä rutkasti virtaa saava SC Alavus laittoi maalin jälkeen uuden vaihteen silmään ja loi kuin tyhjästä lisää yllättäviä hyökkäyksiä PaSun takoessa palloa tolppiin ja vastustajan maalivahtiin. Ajassa 12:00 tuli toinen takaisku, kun SC Alavus siirtyi 2-0 johtoon. Summeri pelasti PaSun enemmiltä takaiskuilta ja erätauolle siirryttiin kahden maalin takaa-ajoasemassa. Joukkuetta heräteltiin pelaamaan tosissaan tiivistämällä kokoonpano kahteen kentälliseen ja tsempaamalla joka äijää pelaamaan joukkueen omaa peliä. 

 

Toinen erä ei kuitenkaan alkanut toivotulla tavalla vaan SC Alavus siirtyi jo 3-0 johtoon kun toista erää oli pelattu alle kolme minuuttia. Täydellisen katastrofin kortit lyötiin pöytään, kun tuomari antoi PaSun Rinteelle kaksiminuuttisen pitkän kulmaväännön jälkeen pelikellon näyttäessä aikaa 23:40. Suharikaksikko Niko Raiski-Joni HIetala päättivät kuitenkin alivoimalla, että SC Alavus ei maalia tuolla ylivoimalla tee! Ajassa 23:52 Raiski tarjoili reikäpallon Hietalan lapaan ja Joni heilutteli verkkoa alivoimalla kaventaen lukemat 3-1:teen! Vielä tuo maali ei avannut PaSun peliä vaikka pallovarmuutta alivoimamaalin jälkeen pelissä jo näkyikin. Kolme minuuttia Hietalan alivoimamaalin jälkeen SC Alavus pääsi vielä takatolpilta taikomaan pallon neljännen kerran Pallosuhareiden verkkoon. Tuossa vaiheessa jokaisen kaukalossa taistelevan Suharin mieleen palasi tämän kauden tavoitteet ja todellinen taistelu alkoi. Aivan toisen erän lopussa PaSu tuli peliin mukaan Antti Loukasmäen laukoessa Kimmo Hautaniemen syötöstä 4-2 kavennuksen. 

 

Kolmas erä alkoi ryminällä ja Pallosuharit painelivat kovaa SC Alavuden päätyyn. Ryminä tuotti tulosta ja vastustaja sortui rikkeisiin, jotka johtivat lopulta siihen, että Pallosuharit pääsivät pyörittämään ylivoimaa. 3-4 kavennusmaali nähtiin ajassa 34:53, kun Antti Loukasmäki teki ottelun toisen maalinsa ylivoimalla. SC Alavus alkoi sulamaan PaSun kovan paineen alla ja seuraavan kerran pinkkimustapaitaisen paikallisvastustajan pelaaja löysi itsensä jäähypenkiltä vajaa minuutti Loukasmäen laukoman kavennusmaalin jälkeen. Ei kahta ilman kolmatta ajatteli varmaankin Loukasmäki kun lähti seuraavaa ylivoimaa pelaamaan. Ylivoimaa jauhettiin pitkillä syöttöketjuilla vajaa minuutti, kun Ando tarjoili laidasta Louskulle pallon. Loukasmäki kiitti ja naulasi tulostaululle tasalukemat 4-4 sekä täydensi oman hattutemppunsa!  

 

Tasapeli ei ratkaise paikallisherruutta ja kun vastustajan usean maalin johtoasema on sulanut, niin silloin on parasta takoa loppuun asti. Viimeisen minuutin alkaessa ”Jope” tuumasi, että. ”kun vielä voitetaan tämä peli viimeisellä minuutilla, niin kyllä maistuu”. Ylivoimien aikana pelivälinettä hallinnut kolmikko Mavromihalis-Hautaniemi-Loukasmäki taisivat nuo Jopen sanat kuulla sillä Mavromihalis toimitti 20 sekuntia ennen loppua pallon maalille ja Hautaniemi näytti mikä on taistelijan tahtomaali. Taululle lukemat 4-5 ja Pallosuharit ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon! Enää puuttui pari muuttujaa, jotta lähes maaginen nousu olisi täydellinen. Oli otettava tärkeä aloitusvoitto ja pallo oman joukkueen haltuun. Nuo muuttujat Pallosuharit suoritti kunnialla ja johtoasema piti viimeiset sekunnit. Pallosuharit nappasi maukkaat kaksi pistettä sekä paikallisherruuden upealla nousulla! 

 

Ensimmäisessä turnauksessa nähtiin, että pelatessaan omaa peliään tarkasti ja koko joukkueena Pallosuharit pystyvät pistämään jokaisen joukkueen ahtaalle. Toisessa pelissä puolestaan nähtiin, millaiseen nukkumiseen ei ole varaa. Kauden ensimmäiset kaksi peliä näyttivät kuitenkin sen, että taistelumieli ja tahtotila ovat kohdillaan! Tästä jatketaan kohti seuraavaa turnausta, joka pelataan 16.10 Kauhajoella. Silloin vastassa MLT II sekä IU. 

-------------------------------------------

Pallosuharit herätelty uuteen kauteen

 

Tavoitteet on asetettu. Äijät on herätelty pelaamaan. Sunnuntaina on jokaisen kaukaloon astelevan Suharin oltava hereillä, sillä silloin starttaa Pallosuhareiden miesten 1. joukkueen kausi 4. divisioonassa. Tällä kaudella on oltava skarppina taistelemassa pisteistä ja yks-ykkösten voitoista heti alusta asti.

 

Uusi kausi tuo mukanaan uutta meininkiä ja PaSun kohdalla tällä kaudella se tarkoittaa pelaamista tosissaan, sillä ainoa tavoite on taistella noususta 3. divariin. Reeneissä on siis tehty muutakin kuin pelailtu epämääräistä viisikkosähläilyä. Myös pelillisten ja yksilöllisten tekijöiden kohdalla on jaeltu vinkkejä isolla kädellä ja suurella sydämellä. Pelityyliä on muutettu ja äijiä kehotettu viettämään illat sohvan ja World Cupin sijaan lenkkipolkujen puolella. Kohta nähdään, kuinka hyvin uusi pelityyli on omaksuttu ja kenellä se tossu liikkuu. Huhut kertoo, että yksi torpedomainen, täksi kaudeksi pakin tontille istutettu jokapaikan höylä, on kesällä kuluttanut lenkkarin pohjia sen verran, että kaveri saattaa kirmata kentällä hämmästyksen katsojien kasvoille. Yksi veijari juoksi jopa maratonin loppukesästä, joten vauhtia pitäisi olla jonkun verran ainakin parilla Suharilla.

 

Joukkueen runko on lähes sama kuin viime kaudella, koska lähtijöitä on yhtä paljon kuin tulijoitakin. Ainoastaan Aleksi ”Andy” Isoaho nousi siivilleen ja pelailee kauden 2016-2017 Tampereen suunnalla. Tulijapuolelle saatiin astetta kovemman luokan vahvistus kun Andonis ”Ando” Mavromihalis päätti liittyä Suhareiden joukkoon. Jokainen töysäläinen säbäniilo tietää millainen velho Ando on kaukalossa. Andon paluusta töysäläisen huippusalibandyn keskiöön voidaankin erästä Arkadianmäellä vaikuttavaa ”velhoa” lainaten sanoa, että ”nyt tuli iso jytky”. Andon tulo joukkueseen antaa paljon lisää tulivoimaa ja monipuolisuutta sekä tuo PaSun hyökkäykseen kaivattua yksilötaitoa. Muutamien viisikkoreenien perusteella luvassa on komeita sommitelmia ja yllättäviä laukauksia.

 

Kuinka äijien käy? Se nähdään kauden mittaan, mutta nyt lähdetään tosissaan taistelemaan ja vääntämään! Ensimmäinen koitos on tulevana sunnuntaina 25.9. Seinäjoen Qmax-areenalla. Siellä vastaan asettuvat ennakolta vaaralliseksi tiedetty nousijajoukkue Konnat sekä aina yhtä rakas ja sytyttävä paikallisvastustaja SC Alavus. Peli Konnia vastaan kello 10:00 ja paikallisherruudesta taistellaan kello 12:00, kun vastaan asettuu Sc Alavus.

 

Tervetuloa kannustamaan lähelle ja kauemmas! Tällä kaudella PaSu pelaa tosissaan.